Blog

Kategórie
 
 
 
 
 
 
Streda, 13. marec 2024
Tráviace enzýmy - kľúčoví hráči pre zdravý metabolizmus

Ak je niečo nevyhnutné pre život, sú to okrem iného jednoznačne enzýmy. Spravujú viac ako 4 000 chemických reakcií vo všetkých častiach nášho tela. Sú jednoducho všestranné. Pomáhajú napríklad rozložiť potravu. Je vám po jedle ťažko? Alebo – tečie vám krv z nosa? Enzýmy asi nepracujú správne. Čo ak im dôjde sila? Čo robiť, aby správne pracovali?

 
Pondelok, 11. marec 2024
Regenerácia pečene

PEČEŇ. Nedá sa bez nej existovať. V ústrety nám vychádza aj svojou zázračnou regeneračnou schopnosťou. O tomto orgáne hovorí už starogrécka mytológia v podaní Prométhea, ktorého boh Hefaistos na príkaz najvyššieho boha Dia pripútal reťazou k skale. Orol mu každý deň zjedol kúsok pečene, ktorá sa regenerovala deň čo deň, noc čo noc. Trest mal trvať celú večnosť za to, že Prométheus priniesol ľuďom oheň, ktorého tajomstvo dovtedy poznali len bohovia Olympu.

 
Piatok, 16. február 2024
Atopický ekzém: ako zmierniť jeho prejavy?

Určite už mnohí z vás mali nejakú kožnú vyrážku, kiahne alebo iný výsev na koži, ktorý nepríjemne svrbel. Atopický ekzém -  suchá až praskajúca pokožka a mnohonásobne intenzívnejší pocit svrbenia. Pre pocit úľavy od svrbenia sú mnohí ochotní doškriabať sa až do krvi. Ale to nie je cieľ. Cieľom je odhaliť príčinu, prečo vzniká atopický ekzém a následne prijať opatrenia na jej odstránenie. Pozrime sa, čo sa dá s tým robiť.

 
Utorok, 9. január 2024
Vitamíny na imunitu

Ste si istí, že svojmu telu poskytujete všetky potrebné vitamíny a minerály? Ak ich máte nedostatok, trpí predovšetkým imunitný systém a vy určite viete, že vaše telo je tak vystavené väčšiemu riziku nákazy. Top 5 vitamínov sa zaručene postará o váš komfort.

 
Utorok, 28. november 2023
Prvá pomoc na zápchu z prírody

20 – 30 % svetovej populácie má ťažkosti pri vyprázdňovaní a určite sa necíti v takom stave komfortne. Nechať to tak na preháňadlá a neskúsiť žiadnu pomoc pri zápche nie je riešenie. Pomoc pri zápche vie poskytnúť opäť naša úžasná príroda. Tá má liek na všetko.

 
Pondelok, 27. november 2023
Dar Zeme - Schindeleho minerály

Schindeleho minerály. Viete, prečo sú také obľúbené? Predstavte si, že existuje dar z prírody. Čistý, neupravený zázrak našej Matky Zeme, ktorého účinky boli objavené úplnou náhodou. Schindeleho minerály zdravie, vitalitu a skvalitňujú život všetkému živému.

 
Štvrtok, 23. november 2023
Koenzým Q10 – zbožňovaný elixír pre pleť, srdce a mozog

Milujú ho srdce, mozog, imunitný systém a  bunky tela bez neho nedokážu existovať! Reč je o antioxidante par excellence - koenzým Q10. Dokáže povzbudiť, pridať energiu, ubrať z únavy, povzbudiť pleť. Jedným slovom, ak chcete byť fyzicky a psychicky v pohode, stavte na koenzým Q10.

 
Utorok, 14. november 2023
Výživa na kĺby v každom veku

Cítite sa niekedy oveľa starší? Trápia vás zrazu bolesti kĺbov, o ktorých ste predtým ani netušili? Prinášame vám rovnicu: Na jednej strane je vyváženosť stravy, cvičenie, znižovanie rizikových faktorov, ako sú preťaženie kĺbov a obezita. Na druhej strane tejto rovnice je zdravie vašich kĺbov. Poznáme potraviny, ktoré pomáhajú kĺby vyživovať..

 
Pondelok, 13. november 2023
(Kozie) kolostrum pre silnú imunitu a sviežu pleť

Hovorí sa mu aj tekuté zlato, a to nielen kvôli žltej farbe. Z nutričného hľadiska je kolostrum  jeden obrovský zázrak pre imunitu a ako trojhlavý drak bojuje proti mikroorganizmom, baktériám a vírusom. Škoda však, že sa tvorí v tele matky len pár dní po pôrode.. Čo s tým môžeme urobiť?

 
Utorok, 7. november 2023
Posilnenie imunity u detí

Všetci chceme pre svoje deti len to najlepšie. Keď ich trápia choroby, my sa trápime ešte viac. Ak sú však naše ratolesti až príliš často pod perinou, začneme rozmýšľať, kde sa stala chyba. Stojí za tým oslabená imunita? Ako podporiť imunitu u detí?

 
Pondelok, 9. október 2023
Prečo hľadať kyselinu hyalurónovú na etiketách produktov?

Kyselina hyalurónová je nevyhnutná pre udržanie štruktúry vrstiev kože. Máme ju v tele prirodzene a plní si veľmi dôležitú hydratačnú funkciu. Znie to pekne, keby jej neubúdalo... Máte viac ako 25 rokov? Začnite čím skôr hľadať kyselinu hyalurónovú na etiketách produktov a používať ju. Pokožka sa vám určite odmení.

 
Štvrtok, 28. september 2023
Otužovanie

Pery máte modré, zuby vám drkocú a najradšej by ste boli pod perinou. Poznáte to? Plávali ste už niekedy vo vode, ktorá mala menej ako 15 °C? Verte či nie, úplné prepojenie s prírodou a pocit sviežosti prúdiaci telom vám prinesie úplne iný pohľad na plávanie. Ľadové medvede by vám o tom vedeli rozprávať! S trochou fyzickej a psychickej prípravy môžete dobiť telo energiou a v neposlednom rade zažiť pravú nefalšovanú hrdosť. Poďme na to :)

 
Piatok, 22. september 2023
Zápal močových ciest - domáca liečba

Bolesť, svrbenie, šteklenie alebo pálenie pri močení. Tlak alebo kŕče v dolnej časti brucha alebo dolnej časti chrbta. Silné nutkanie na časté močenie, dokonca aj krátko po vyprázdnení močového mechúra. Kto to nezažil, môže byť rád. Kto to zažil, väčšinu času presedel na mieste, kam aj králi chodia pešo. Zápal močových ciest domáca liečba dá sa to? Skúsme nájsť jeho príčinu a odstrániť ho.

 
Štvrtok, 4. máj 2023
7 tipov na posilnenie imunity u detí

Všetci chceme pre svoje deti len to najlepšie. Keď ich trápia choroby, my sa trápime ešte viac. Ak sú však naše ratolesti až príliš často pod perinou, začneme rozmýšľať, kde sa stala chyba. Stojí za tým oslabená imunita? Ako podporiť imunitu u detí?

 
Streda, 3. máj 2023
Ako sa zbaviť celulitídy

Poznáte to. Cvičíte, športujete, vyznávate zdravý životný štýl, nie ste obézna. Všetko je skvelé, no v momente, keď zasvieti slniečko a vy si oblečiete plavky, cítite sa nesvoja. Pomarančová koža „zdobí“ celé vaše stehná, zadok, a aby toho nebolo málo, aj brucho! Prečo, keď všetko robíte správne? A pomáhajú vôbec „osvedčené“ triky? Kto nakoniec zvíťazí?

 
Streda, 29. marec 2023
Pálenie záhy - gejzír žalúdočných kyselín

Poznáte pocit, akým je pálenie záhy? Z chuti sa najete alebo len napijete a vám sa zdá, že oheň sa valí zo žalúdka, cez pažerák a obávate sa, že jedným dychom zhorí všetko okolo vás? Naša Matka príroda je pokladnicou múdrosti a bylín na všetko možné. Dokonca aj na to, ako sa zbaviť pálenia záhy. Poďme sa na to spoločne pozrieť.

 
Streda, 29. marec 2023
Omega 3 mastné kyseliny pre deti i dospelých

Ak sa snažíte držať krok s novinkami o výžive, pravdepodobne ste už počuli o omega-3 mastných kyselinách. Títo pomocníci sa starajú sa o zdravie mozgu, pokožky, srdca i ciev. Ľudský organizmus si nedokáže vytvoriť omega 3 sám, musí ich prijímať v potrave. Dokonca sú veľmi dôležité aj pre zdravý vývoj našich detí. Aké sú najlepšie zdroje omega 3 pre deti i dospelých? Dozviete sa v článku.

 
Pondelok, 27. marec 2023
Menopauza a starostlivosť o pleť

 

Počas menopauzy by ste rozhodne nemali zabúdať ani na vašu pleť. Keď hladiny hormónov klesajú, pokožka môže ostať suchá, ochabnutá a tenká. Dobrou správou je, že láskavou starostlivosťou môžete tieto účinky zmierniť. Ako sa počas prechodu starať o pleť, aby ostala vláčna, hydratovaná a žiarivá? Dozviete sa v článku.

 

 
Streda, 22. marec 2023
Čaga sibírska – Chaga huba “Dar od Boha” zo Sibíru

“Ja, Čaga sibírska, som ďalším pokladom od Matky prírody. Síce nevyzerám atraktívne a som drevokazná čaga huba milujúca predovšetkým brezy. No nasávam z nich prospešné látky, napríklad betulin. Som plne k dispozícii podporiť vaše zdravie.” Čaga účinky sú priam zázračné. 

 
Streda, 15. marec 2023
Prírodný kolagén – ako si vybrať ten kvalitný?

Kolagén je proteín, ktorý si náš organizmus dlhé roky produkuje sám. Avšak, ako rôčky plynú, zásoby kolagénu sa míňajú. Začína sa prejavovať jeho úbytok. Pokožka, vlasy, kĺby, kosti.. najviditeľnejšie “slabé” miesta. Misia nájsť prírodný kolagén v strave alebo prírodný kolagén v prírodných doplnkoch práve odštartovala.

 
Utorok, 14. marec 2023
Aloe vera gél a zdravie

Aloe vera barbadensis je jednou z mnohých výnimočných a priam zázračných rastlín, ktoré nám Matka Zem s láskou dáva. Prírodnou cestou môžeme s aloe vera poliečiť kadejaké boľačky, či už vo vnútri alebo navonok. Z kvetináča si odkrojím jeden list aloe vera a vidím, ako aloe vera gél započal svoju liečivú misiu..

 
Pondelok, 6. marec 2023
Svrbenie tela – ako si vieme pomôcť prírodnou cestou?

 

Občas máme pocit, že nám po tele behá množstvo “potvoriek” a svrbí nás snáď všetko. Potom ruka už len zaháňa tieto pocity nekonečným škrabkaním, ktoré niekedy končí zanesením si extra infekcie. Určite už aj vás teraz niečo začalo svrbieť. Svrbenie hlavy, svrbenie nôh, svrbenie kože, svrbenie pošvy, svrbenie konečníku.. Poďme sa pozrieť, čo s tým vieme spraviť.

 
Utorok, 28. február 2023
Problémy v menopauze podľa ajurvédy

 

Menopauza býva náročnejším obdobím v živote ženy. Väčšina žien chce prežiť túto životnú etapu s láskou a pokojom v obklopení prírody. K ľahkému prechodu ženy neodmysliteľne patria tradičné bylinky, tinktúry, čaje. Oveľa širší záber pozitívnych účinkov počas menopauzy vie priniesť aj ajurvéda. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako vníma menopauzu najstaršia medicína sveta? A ako sa riešia problémy v menopauze podľa ajurvédy? Dozviete sa v novom článku.

 
Pondelok, 27. február 2023
Je káva na chudnutie účinná alebo ide o mýtus?

 

Horúca, ľadová, ochutená, čierna alebo bez kofeínu. Akokoľvek ju máte radi, pre každého je tu nejaký druh kávy. Káva je najobľúbenejší ranný nápoj konzumovaný na celom svete. Hoci ide o skveláýnápoj na zvýšenie energie, môže pomôcť aj pri dosahovaní cieľov v oblasti chudnutia. Prečítajte si celý zaujímavý článok. 

 
Nedeľa, 26. február 2023
Ako pripraviť indický syr panner?

 

Paneer alebo panýr je typ čerstvého syra s vysokou nutričnou hodnotou. Poskytuje telu okamžitú energiu a je bohatý na vápnik, selén a draslík. Má tiež vysoký obsah bielkovín, vďaka čomu je perfektnou voľbou pre vegetariánov a všetkých ľudí, ktorí preferujú zdravé stravovanie. Naučte sa jednoducho pripraviť indický syr paneer.

 
Utorok, 24. január 2023
Detox pečene bylinkami

 

V mnohých kultúrach je očista pečene veľmi dôležitá. Podporou pečene a obnovením črevného mikrobiómu môžeme ľahko prekonať zimnú pomalosť a pripraviť sa na plodnú sezónu jari. Chcete si urobiť detox pečene bylinkami? Spoznajte tie najlepšie bylinky na obnovu funkcií pečene a jej detoxikáciu.

 

 
Pondelok, 23. január 2023
Vápnik pre deti, vápnik pre dospelých

 

Na stavbu kvalitného domčeka, používame kvalitné stavebné materiály. I pri budovaní ľudského tela je nevyhnutné, aby bolo dostatok kvalitných surovín. Jednou z nich je práve vápnik pre deti v rannom štádiu ich vývinu mozgu a rastu kostry. Vápnik na kosti, vápnik na zuby, vápnik na nechty.. 

 
Pondelok, 23. január 2023
Koloidné striebro – všetko, čo o ňom potrebujete vedieť

 

Striebro krásny drahý kov, ktorý nás pekne ozdobí zvonka v podobe šperkov. Roky poznáme koloidné striebro Ag100, ktoré dokáže v pomôcť rozžiariť naše telo vďaka jeho úžasným účinkom na naše zdravie. Organizmus, tak bude prekvitať zvnútra navonok. Koloidné striebro rozžiari aj našu pleť a tak my rozžiarime celý svet :) 

 
Streda, 18. január 2023
Chudnutie a prírodné doplnky –  dá sa to?

 

Keď sa blíži leto, plávková sezóna, svadba a či iná udalosť v hlave nám napadá, že treba schudnúť. Najlepšie by bolo, keby šlo o rýchle chudnutie a ešte lepšie keby to bolo rýchle chudnutie za týždeň a boli by sme spokojní :) Je to však možné? Prečítajte si zaujímavý článok o tom, ako na chudnutie vplývajú výživové doplnky a ako si vieme udržať zdravú váhu.

 
Štvrtok, 12. január 2023
Všetko o látke CBD – CannaBiDiol

 

“Cítiť sa dobre. Byť zdravý. Žiť plnohodnotný život.” Toto je možné dosiahnuť mnohými cestami. Zmena stravy, viac pohybu, pobyt v prírode, meditácia.. Niekedy však potrebujeme k týmto stavom trošku dopomôcť použitím “barličiek”.  Prečítajte si, prečo je CBD olej jedna z najlepších barličiek pre zdravý životný štýl.

 

 
Pondelok, 9. január 2023
Soľ do kúpeľa vyzdvihne večerný relax na úplne novú úroveň

 

Soľ do kúpeľa býva úžasným parťákom, ak potrebujete upokojiť unavené svaly, uvoľniť myseľ po celom dni a detoxikovať telo. Prečítajte si celý zaujímavý článok o tom, prečo je najlepšie teplý kúpeľ podávať so štipkou kvalitnej soli. 

 

 
 
 
Najnovšie články
Tráviace enzýmy - kľúčoví hráči pre zdravý metabolizmus

Tráviace enzýmy - kľúčoví hráči pre zdravý metabolizmus

Ak je niečo nevyhnutné pre život, sú to okrem iného jednoznačne enzýmy. Spravujú viac ako 4 000 chemických reakcií vo všetkých častiach nášho tela. Sú jednoducho všestranné. Pomáhajú napríklad rozložiť potravu. Je vám po jedle ťažko? Alebo – tečie vám krv z nosa? Enzýmy asi nepracujú správne. Čo ak im dôjde sila? Čo robiť, aby správne pracovali?

Čítajte viac
Regenerácia pečene

Regenerácia pečene

PEČEŇ. Nedá sa bez nej existovať. V ústrety nám vychádza aj svojou zázračnou regeneračnou schopnosťou. O tomto orgáne hovorí už starogrécka mytológia v podaní Prométhea, ktorého boh Hefaistos na príkaz najvyššieho boha Dia pripútal reťazou k skale. Orol mu každý deň zjedol kúsok pečene, ktorá sa regenerovala deň čo deň, noc čo noc. Trest mal trvať celú večnosť za to, že Prométheus priniesol ľuďom oheň, ktorého tajomstvo dovtedy poznali len bohovia Olympu.

Čítajte viac
Atopický ekzém: ako zmierniť jeho prejavy?

Atopický ekzém: ako zmierniť jeho prejavy?

Určite už mnohí z vás mali nejakú kožnú vyrážku, kiahne alebo iný výsev na koži, ktorý nepríjemne svrbel. Atopický ekzém -  suchá až praskajúca pokožka a mnohonásobne intenzívnejší pocit svrbenia. Pre pocit úľavy od svrbenia sú mnohí ochotní doškriabať sa až do krvi. Ale to nie je cieľ. Cieľom je odhaliť príčinu, prečo vzniká atopický ekzém a následne prijať opatrenia na jej odstránenie. Pozrime sa, čo sa dá s tým robiť.

Čítajte viac
Vitamíny na imunitu

Vitamíny na imunitu

Ste si istí, že svojmu telu poskytujete všetky potrebné vitamíny a minerály? Ak ich máte nedostatok, trpí predovšetkým imunitný systém a vy určite viete, že vaše telo je tak vystavené väčšiemu riziku nákazy. Top 5 vitamínov sa zaručene postará o váš komfort.

Čítajte viac
Prvá pomoc na zápchu z prírody

Prvá pomoc na zápchu z prírody

20 – 30 % svetovej populácie má ťažkosti pri vyprázdňovaní a určite sa necíti v takom stave komfortne. Nechať to tak na preháňadlá a neskúsiť žiadnu pomoc pri zápche nie je riešenie. Pomoc pri zápche vie poskytnúť opäť naša úžasná príroda. Tá má liek na všetko.

Čítajte viac
Dar Zeme - Schindeleho minerály

Dar Zeme - Schindeleho minerály

Schindeleho minerály. Viete, prečo sú také obľúbené? Predstavte si, že existuje dar z prírody. Čistý, neupravený zázrak našej Matky Zeme, ktorého účinky boli objavené úplnou náhodou. Schindeleho minerály zdravie, vitalitu a skvalitňujú život všetkému živému.

Čítajte viac
Koenzým Q10 – zbožňovaný elixír pre pleť, srdce a mozog

Koenzým Q10 – zbožňovaný elixír pre pleť, srdce a mozog

Milujú ho srdce, mozog, imunitný systém a  bunky tela bez neho nedokážu existovať! Reč je o antioxidante par excellence - koenzým Q10. Dokáže povzbudiť, pridať energiu, ubrať z únavy, povzbudiť pleť. Jedným slovom, ak chcete byť fyzicky a psychicky v pohode, stavte na koenzým Q10.

Čítajte viac
Výživa na kĺby v každom veku

Výživa na kĺby v každom veku

Cítite sa niekedy oveľa starší? Trápia vás zrazu bolesti kĺbov, o ktorých ste predtým ani netušili? Prinášame vám rovnicu: Na jednej strane je vyváženosť stravy, cvičenie, znižovanie rizikových faktorov, ako sú preťaženie kĺbov a obezita. Na druhej strane tejto rovnice je zdravie vašich kĺbov. Poznáme potraviny, ktoré pomáhajú kĺby vyživovať..

Čítajte viac
(Kozie) kolostrum pre silnú imunitu a sviežu pleť

(Kozie) kolostrum pre silnú imunitu a sviežu pleť

Hovorí sa mu aj tekuté zlato, a to nielen kvôli žltej farbe. Z nutričného hľadiska je kolostrum  jeden obrovský zázrak pre imunitu a ako trojhlavý drak bojuje proti mikroorganizmom, baktériám a vírusom. Škoda však, že sa tvorí v tele matky len pár dní po pôrode.. Čo s tým môžeme urobiť?

Čítajte viac
Posilnenie imunity u detí

Posilnenie imunity u detí

Všetci chceme pre svoje deti len to najlepšie. Keď ich trápia choroby, my sa trápime ešte viac. Ak sú však naše ratolesti až príliš často pod perinou, začneme rozmýšľať, kde sa stala chyba. Stojí za tým oslabená imunita? Ako podporiť imunitu u detí?

Čítajte viac
Prečo hľadať kyselinu hyalurónovú na etiketách produktov?

Prečo hľadať kyselinu hyalurónovú na etiketách produktov?

Kyselina hyalurónová je nevyhnutná pre udržanie štruktúry vrstiev kože. Máme ju v tele prirodzene a plní si veľmi dôležitú hydratačnú funkciu. Znie to pekne, keby jej neubúdalo... Máte viac ako 25 rokov? Začnite čím skôr hľadať kyselinu hyalurónovú na etiketách produktov a používať ju. Pokožka sa vám určite odmení.

Čítajte viac
Otužovanie

Otužovanie

Pery máte modré, zuby vám drkocú a najradšej by ste boli pod perinou. Poznáte to? Plávali ste už niekedy vo vode, ktorá mala menej ako 15 °C? Verte či nie, úplné prepojenie s prírodou a pocit sviežosti prúdiaci telom vám prinesie úplne iný pohľad na plávanie. Ľadové medvede by vám o tom vedeli rozprávať! S trochou fyzickej a psychickej prípravy môžete dobiť telo energiou a v neposlednom rade zažiť pravú nefalšovanú hrdosť. Poďme na to :)

Čítajte viac
Zápal močových ciest - domáca liečba

Zápal močových ciest - domáca liečba

Bolesť, svrbenie, šteklenie alebo pálenie pri močení. Tlak alebo kŕče v dolnej časti brucha alebo dolnej časti chrbta. Silné nutkanie na časté močenie, dokonca aj krátko po vyprázdnení močového mechúra. Kto to nezažil, môže byť rád. Kto to zažil, väčšinu času presedel na mieste, kam aj králi chodia pešo. Zápal močových ciest domáca liečba dá sa to? Skúsme nájsť jeho príčinu a odstrániť ho.

Čítajte viac
7 tipov na posilnenie imunity u detí

7 tipov na posilnenie imunity u detí

Všetci chceme pre svoje deti len to najlepšie. Keď ich trápia choroby, my sa trápime ešte viac. Ak sú však naše ratolesti až príliš často pod perinou, začneme rozmýšľať, kde sa stala chyba. Stojí za tým oslabená imunita? Ako podporiť imunitu u detí?

Čítajte viac
Ako sa zbaviť celulitídy

Ako sa zbaviť celulitídy

Poznáte to. Cvičíte, športujete, vyznávate zdravý životný štýl, nie ste obézna. Všetko je skvelé, no v momente, keď zasvieti slniečko a vy si oblečiete plavky, cítite sa nesvoja. Pomarančová koža „zdobí“ celé vaše stehná, zadok, a aby toho nebolo málo, aj brucho! Prečo, keď všetko robíte správne? A pomáhajú vôbec „osvedčené“ triky? Kto nakoniec zvíťazí?

Čítajte viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia