Zelený jačmeň/Mladý jačmeň
Zelený jačmeň / mladý jačmeň
Zelený jačmeň – mladý jačmeň - je rastlinka, ktorá v čase svojej mladosti, keď dosiahne výšku 20-30cm, tak obsahuje maximum výživných vysokoúčinných látok. Mladý zelený jačmeň obsahuje široké spektrum vitamínov a minerálov, ktorých vyvážený stav robí z tejto potravinovej rastlinky zároveň aj prírodnú medicínu.
Výživné látky mladého jačmeňa – vitamíny: B1, B2, B6 a B12 (pre zaujímavosť, vitamín B12 sa všeobecne najviac vyskytuje v živočíšnej ríši, avšak v rastlinnej ríši ho obsahuje práve zelený jačmeň alebo riasa spirulina), ďalej sú to vitamíny E, množstvo železa a vápnika, magnézium, mangán, molybdén, germánium, zinok, meď, lítium, bioflavonoidy, polysacharidy a polypeptidy. Zelený jačmeň tak patrí medzi TOP zelené potraviny.
Zelený jačmeň a jeho účinky
Stonka zeleného jačmeňa obsahuje množstvo antioxidantov, fytohormóny a okrem toho skvelú látku chlorofyl, ktorá dodáva mladému jačmeňu početné medicínske vlastnosti:
- Protizápalové
- Protirakovinové
- Antivirotické
Tak zelený jačmeň je majiteľom týchto úžasných terapeutických účinkov prospešných pre ľudské telo.
Okrem toho, že výnimočných výživových vlastností sa zelený jačmeň využíva predovšetkým ako:
- Čistička toxínov – poskytuje detoxikáciu až na úroveň prečistenia krvi
- Stimulátor imunity – prirodzene pomáha stimulovať a posilniť imunitný systém vďaka tomu, že podporuje
Zelený jačmeň ako bojovník proti hypertenzii a podpora metabolizmu tukov
Zelený jačmeň je silným spojencom v boji proti hypertenzii (vysokému krvnému tlaku), keďže priaznivo vplýva a podporuje cirkuláciu krvi a súčasne kladne pôsobí na metabolizmus tukov, ktoré výsledkom je zbavenie sa nadbytočných kilogramov (tukov). Všeobecne zelený jačmeň výrazne podporuje zlepšenie chronických ochorení a jeho priaznivý vplyv badať už po mesiaci zelenej jačmeňovej kúry.
Zelený jačmeň a jeho liečivé účinky
V tejto malej rastlinke zeleného jačmeňa sa nachádza aktívny enzým, ktorý dáva mladému jačmeňu schopnosť liečiť rôzne ochorenia, nakoľko revitalizuje orgány na všetkých úrovniach, brzdí starnutie buniek a chráni organizmus pred nájazdmi voľných radikálov, ktoré v tele spúšťajú neželané degeneratívne procesy.
Ako sme už spomínali zelený jačmeň obsahuje širokú škálu výživných látok: esenciálne vitamíny, minerály, enzýmy, chlorofyl a antioxidanty v jedinečnom prirodzene a prírodne vyrovnanom zložení, ktoré ľudské telo dokáže s ľahkosťou prijať a jednoducho využiť. Zelený jačmeň je schopný dosiahnuť v našom tele zlepšenia a vybalacovanie organizmu v prípadoch, akými sú:
- Hypertenzia – vysoký krvný tlak
- Srdcovo-cievne ochorenia
- Úprava hladiny cholesterolu na optimum
- Ochorenia pečenie – hepatoprotektívne a očisťujúce pôsobenie
- Ateroskleróza – očistenie ciev od aterosklerotických plátov
- AIDS – vďaka podpore a poslineniu imunitného systému
- Diabetes – cukrovka – úprava = optimalizácia hladiny cukru v krvi
- Alergie
- Rakovina
- Odkyslenie organizmu – v prípade prekyslenia organizmus pôsobí alkalizujúco, čím vyrovnáva pomer kyselín a zásaditých látok v tele a vedie tak k optimalizácii hladiny pH.
Zelený jačmeň a DIABETES - CUKROVKA
Diabetes – cukrovka je komplikované ochorenie, keď sa raz objaví je veľmi ťažké dospieť k jeho úplnému vyliečeniu. Faktory, ktoré prispievajú k jeho vzniku a rozmachu sú predovšetkým: obezita, zlé stravovacie návyky a nedostatok fyzickej aktivity, čiže pohybu. Bohužiaľ, trend je taký, že počet ochorení aj vďaka modernému hektickému a fastfoodovému životnému štýlu má stúpajúcu tendenciu. Diabetes so sebou prináša širokú variáciu komplikácii. Najalarmujúcejšou je poškodenie ciev (to zodpovedá 40% úmrtiam diabetikov). Zelený jačmeň pôsobí na posilnenie cievnych stien a zlepšuje cirkuláciu krvi, takže je veľkým pomocníkov u diabetikov, v prípade ktorých došlo poškodeniu ciev.
Cukrovka sa objavuje vtedy, keď je nedostatočná sekrécia (tvorba) inzulínu - hormónu produkovaného pankreasom. Keď k tomuto dôjde, tak glukóza (výživný prvok - živina) nevie byť absorbovaná svalmi a hladina cukru v krvi stúpa. Neabsorbovaný cukor sa vylúči močom. Inými slovami, živiny sú z tela vypudené von bez toho, aby boli využité. Aby sme odstránili alebo zmiernili diabetes, je veľmi dôležité stimulovať produkciu inzulínu. (To je aj dôvod, prečo si mnoho diabetikov pichá injekcie s inzulínom).
Esencia zeleného jačmeňa funguje podobným spôsobom ako inzulín. Uskutočnil sa výskum, pri ktorom sa intravenózne podávali potkanom vodorozpustné zložky esencie zeleného jačmeňa. Jedna skupina potkanov trpela na diabetes a druhej skupine potkanov sa zvyšovala hladina cukru umelo prostredníctvom podávania glukózových injekcií. Zistilo sa, že vďaka podávaniu esencie zeleného jačmeňa sa hladina cukru krvi v obidvoch skupinách značne znížila a udržala si tento priaznivý stav dlhšiu dobu. Orálnym podávaním zeleného jačmeňa sa optimalizuje vysoká hladina cukru, avšak nemení hladinu cukru, ktorá je v normále.