Zelené riasy
Zelená je farbou prírody a jej darov. Prečo práve zelené riasy patria k superpotravinám a aké výživové hodnoty predstavujú pre naše telo? Zelených rias sú stovky druhov, mnohé ešte ani neprebádané, no vo všeobecnosti ich rozdeľujeme na morské a sladkovodné. Vyvíjajú sa pomaly, zelené len na miestach, kde prebieha fotosyntéza. Sú významnou zložkou v gastronómii, v kozmetike a v alternatívnom liečiteľstve. Tie najznámejšie druhy sa využívajú aj pre svoje silné korenisté pôsobenie, chutia najmä v polievkach a omáčkach.
Od gastronómie preplávame spolu so zelenými riasami až ku kozmetike a liečiteľstvu. Aby sa ich účinky preukázali, produkty zo zelených rias užívame pravidelne, zdravo sa stravujeme a pre svoje telo zabezpečujeme pravidelnú očistu. Výťažky zo zelených rias majú tú výhodu, že sú zdrojom bielkovín, antioxidantov a vitamínov krásy. Likvidujú baktérie a ich zárodky ako v obehovom a tráviacom trakte, tak aj pri ich pôsobení na pokožke. Telu dodávajú potrebnú vlákninu, upravujú hladinu cholesterolu a cukru v krvi.
Najmä druhy wakame a kombu zlepšujú koncentráciu, funkciu mozgu a emočnú vitalitu. U týchto sa preukázalo aj vysoké zastúpenie kyseliny listovej, ktorá je uznávanou pre svoje protirakovinové pôsobenie a omladzujúce účinky.