Kategórie
 
 
 
 
 
 
Utorok, 22. november 2016
Celulitída – ako sa jej zbaviť

Postrachom takmer všetkých žien je celulitída – ako sa jej zbaviť tak, aby nás už nestrašila?

 

Poznáme ju všetky, bojíme sa jej takmer všetky...minimálne nám znepríjemní pohľad do zrkadla a obmedzí nosenie minišiat.

Je nekonečným problémom žien, sťažuje sa na ňu okolo 90% nežného pohlavia. Dokáže nám znechutiť deň, donúti nás k zmene oblečenia, či zabráni nám vyzliecť sa do plaviek. Je to celulitída – ako sa jej zbaviť účinne, rýchlo, efektívne a bez toho, aby si nás ešte niekedy našla?

 

Pravidlo č. 1 – praktizujte veľa pohybu. Pohyb, pohyb a znova pohyb. Ten je základným kameňom boja proti pomarančovej koži. Najčastejšie sa objavuje v oblasti zadku a stehien, vnútorných či vonkajších, ale môžeme ju badať i na chrbte. Dôležité je, aby ste ju zachytili včas, kým je ešte v počiatočných štádiách, to znamená v prvom alebo druhom. Aj v treťom štádiu sa vám môže podariť nad ňou zvíťaziť, boj to ale bude dlhodobejší, ťažší a s nie istým výsledkom.

 

Takže poďme sa hýbať. Ideálnym pohybom v boji proti celulitíde je plávanie, beh, chôdza, ale aj korčuľovanie. Sú to športy, ktoré vám pomôžu, no existujú i cviky, ktoré sú špeciálne zamerané na celulitídu na zadku či na stehnách. Takže stará známa celulitída – ako sa jej zbaviť pomocou špeciálnych cvikov? Na zadok sú najvhodnejšie drepy. Ak sa rozhodnete robiť drepy, musíte si čo-to o nich prečítať, aby ste ich robili správne a aby boli účinné. Správny postoj, správne držanie tela, správne držanie hlavy, správne dýchanie. Najprv si naštudujte, kedy sú najefektívnejšie.

 

Celulitídy na stehnách by vás mali zbaviť výpady. Iste viete, čo výpady sú. Ak sa postavíte vzpriamene, jednou nohou vykročíte vpred a nohy meníte, po čase sa to na vašich stehnách odrazí. Váhu vlastného tela musíte preniesť na nohu, ktorá je vpredu a snažte sa ňou nehýbať.

 

Takže naša spoločná celulitída – ako sa jej zbaviť tak, aby sa k nám už nevrátila? Ďalším pravidlom je životospráva. Správny pitný režim je v boji proti tomuto estetickému problému veľmi dôležitý. Takisto si dávajte pozor na to, čo dáte do úst. Dôležitý je dostatočný príjem vitamínovminerálov, konzumácia ovocia a zeleniny. Úplnú stopku by mali dostať mastné a vyprážané jedlá, sacharidy a sladené nápoje.

 

Buďte si istá, že pri dodržiavaní týchto základných pravidiel vás čaká sladká odmena. Pohľad do zrkadla bude vašou odmenou.  

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia