Kategórie
 
 
 
 
 
 
Streda, 27. september 2017
Hliva ustricová

„Božský kvet“

Hliva ustricová je liečivá huba, ktorá obsahuje účinné látky v boji proti ochoreniam. Táto liečivá huba rastie na stromoch a prežije aj v silných mrazoch. Svoje liečivé účinky, naberá z kmeňa stromu na ktorom vyrastá. Liečivá huba hliva rastie v zväzkoch v skupinách, vrstvách nad sebou.

 

 

 

 

Zväzky hlivy môžu dosahovať hmotnosť aj niekoľko kilogramov. Klobúčik hlivy vyzerá a tvarom aj farbou pripomína ustricu. Liečivá huba hliva ustricová má bielu dužinu hlivy, je šťavnatá. Chuť hlivy je sladkastá a má typickú hubovú vôňu.

Najčastejšie rastie na:

  • Bukoch
  • Brezách
  • Vŕbach
  • topoľoch

Hliva ustricová je známa už z histórie starej Číny. V minulosti boli veľmi cenná a používala sa aj ako platidlo.

 Hliva ustricová obsahuje účinné látky

  • Vlákninu
  • Sacharidy
  • Bielkoviny
  • Esenciálne aminokyseliny
  • Vitamíny B1, B2, B3, B5, B7, C
  • Minerálne látky: Vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, selén, zinok, sodík
  • Glukány
  • Kyselinu listovú B9
  • Glykoproteíny
  • Lektín
  • Lovastatín
  • Ostreolyzín
  • Enzýmy
  • Pleurotin – antibiotická látka
  • Polysacharid beta-D-glukán

 

Účinky beta glukánu na ľudský organizmus

  • Pomáha aktivovať imunitný systém
  • Podporuje a optimalizuje správne fungovanie imunitného systému
  • A keď je imunitný systém správne nastavený, tak sa telo dokáže lepšie brániť proti infekciám
  • Spomaľuje procesy starnutia
  • Reguluje hladinu cholesterolu v krvi
  • Podporuje tvorbu červených krviniek
  • Pomáha liečiť hemoroidy
  • Protizápalové účinky
  • Bojuje proti baktériám, plesniam a vírusom
  • Pre zdravú pokožku, pomáha liečiť ekzémy

 

Účinky hlivy ustricovej na náš organizmus 

  • Liečivá huba proti rakovine - účinkuje ako prevencia proti rakovine, protinádorové účinky
  • Hliva na imunitu: posilňuje imunitný systém
  • Na regeneráciu buniek a tkaniva
  • Ochraňuje organizmus pred radiáciou
  • Ochraňuje bunky pred voľnými radikálmi
  • Pre zdravé srdce a cievy, posilňuje funkciu srdca a ciev
  • Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami
  • Reguluje krvný tlak- znižuje vysoký krvný tlak
  • Na liečbu kožných ochorení ako akné, ekzém, poranenia, kŕčové žily
  • Na liečbu alergie
  • antibiotické účinky
  • Pôsobí antisepticky
  • Pôsobí proti únave a vyčerpaniu
  • Podporuje lepšiu náladu
  • Pri podpore chudnutia má nízku energetickú hodnotu
  • Podporuje metabolizmus tukov
  • Podporuje liečenie civilizačných ochorení
  • Pomáha pri fyzickom aj duševnom vyčerpaní
  • Podporuje rast mladých buniek: špecifický obsah veľkého množstva kyseliny listovej (vitamín B9) podporuje tvorbu buniek aj v kostnej dreni. Nedostatok kyseliny listovej spôsobuje poruchy rastu vlasov, kostí, zápalové zmeny na pokožke úst, zníženie počtu bielych krviniek
  • Priaznivo pôsobí pri hemoroidoch
  • Odstraňuje z tela jedovaté látky
  • Reguluje peristaltiku čriev
  • Upravuje vylučovanie
  • Pomáha pri ochorení kĺbov - zmierňuje a upokojuje
  • Pomáha odstraňovať bradavice, ktoré spôsobujú vírusy
  • Vhodná aj pre diabetikov – upravuje metabolizmus cukru, znižuje hladinu cukru v krvi, tak aby sa znižovala hladina inzulínu
  • Regeneruje bunky a spomaľuje starnutie

 

Hliva ustricová je vhodná

  • Aj pre diabetikov
  • Pre tehotné ženy
  • Pre kojace matky
  • Celiatikov
  • Alergikov aj astmatikov
  • Je vhodná aj počas rekonvalescencie na získanie vitality aj energie

 

Na trhu existuje viacero druhov výživových doplnkov a prípravkov s obsahom hlivy ustricovej.

  • Na trhu dostanete kúpiť kapsule s obsahom prášku sušenej drvenej hlivy ustricovej 
  • Celé sušené kúsky hlivy ustricovej
  • Hliva ustricová sa využíva aj v kozmetike, pridávaním do krémov na regeneráciu pokožky a liečbu ekzémov
  • Vo forme prípravkov pre deti ako sirupy, sušené cukríky bez obsahu cukru

 

Ako využiť hlivu ustricovú v surovom stave?

V surovom stave sa dá hliva ustricová zakúpiť vo väčších obchodoch. V surovo stave sa hliva ustricová konzumuje celá - klobúk aj hlúb. Hliva má jemnú chuť a je vhodné ju pridávať do polievok, šalátov aj omáčok.

Liečivá huba si zanecháva svoje zdraviu prospešné látky aj po tepelnej úprave.

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia