Kategórie
 
 
 
 
 
 
Štvrtok, 13. október 2016
Kokosový olej využitie

Kokosový olej, jeden z najzdravších olejov na svete. Aké sú jeho blahodarne účinky a kde všade sa dá využiť?

Kokosový olej, využitie v kozmetickom priemysle

 

Ako iste viete, kokosový olej má v kozmetickom priemysle široké využitie. Je vhodný na starostlivosť o pokožku, o vlasy či nechty. Začnime pokožkou. Kokosový olej, využitie  v starostlivosti o pokožku je pomerne časté. Zvykne sa používať ako telové mlieko, ktoré sa vynikajúco vstrebáva do pokožky. Navyše nezanecháva mastný film. Kokosový olej sa odporúča na suchú či citlivú pokožku, alebo na pokožku so sklonom ku kožným ochoreniam, ako sú ekzémy, alergie. Ak máte popraskanú pokožku, určite využite služby kokosového oleja.

 

Naneste ho ako klasické telové mlieko na celé telo, jemne vmasírujte a nechajte sa unášať vôňou kokosu. Rozdiel pocítite a uvidíte ihneď na miestach, ktoré zvyknú byť suché, ako sú lakte či kolená. Vďaka svojmu zloženiu kokosový olej navyše bráni starnutiu pokožky. Je tak účinný, že sa využíva i na hojenie rán či zjemnenie jaziev. Obsahuje mnoho antioxidantov, ktoré pokožku udržiavajú vláčnu a hebkú. Vďaka svojmu zloženiu sa používa aj na jemnú detskú pokožku či na veľmi citlivú pokožku.

 

Kokosový olej, využitie vo vlasovej kozmetike. Čo sa týka tejto sféry, používanie kokosového oleja na vlasy je pomerne časté najmä v Ázii. Znova rovnako ako pri starostlivosti o pleť aj tu platí, že je vhodný najmä na polámané, suché či poškodené vlasy. Urobte si z neho zábal a doprajte vašim vlasom regeneráciu. Na vlasy ho môžete nanášať či bez umytia, len ho votriete do vlasovej pokožky - cieľom je jej výživa alebo ho môžete naniesť po umytí vlasov, kedy uzatvorí rozstrapkané končeky a pôsobí ako kondicionér.

 

Samozrejme, vezmime ho aj do kuchyne

Zloženie kokosového oleja je nasledovné: obsahuje vitamíny A, C, E, antioxidanty, tuky v množstve 91% a množstvo kyselín, najväčšie zastúpenie má kyselina laurová. Používať ho môžete tak v studenej ako i v teplej kuchyni, má vysoký bod topenia, až okolo 200 °C a pokojne ho využite pri pečení. Kokosový olej, využitie pri príprave jedál je pomerne časté kvôli jeho lahodnej chuti a už spomínanému bodu topenia.

 

Jeho účinky na ľudský organizmus: neobsahuje žiadny cholesterol a navyše jeho hladinu upravuje, je vynikajúci na kožné ochorenia, ako sú ekzémy či akné. Zlepšuje trávenie a podporuje správnu činnosť tráviacej sústavy.

 

Tak ako, rozhodli ste sa?

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia