Olej z vlašských orechov
Olej z vlašských orechov
Ak rozmýšľate nad zmenou, skúste olej z vlašských orechov.
Je studnicou zdravia, látok prospešných nášmu telu. Olej z vlašských orechov pomôže nášmu mozgu, nervovému systému, srdcu a mnohým ďalším orgánom.
Olej z vlašských orechov je zázrakom prírody. Vlašské orechy sú pre náš organizmus nesmiernym prínosom z hľadiska obsahu vysokého množstva omega-3 a omega-6 mastných kyselín, ktoré predovšetkým chránia srdce pred ochoreniami. Olej z vlašských orechov obsahuje rovnako ako vlašské orechy tieto mastné kyseliny, čo znamená, že aj ten spoľahlivo chráni srdce pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Ďalšou súčasťou oleja je vitamín E, ktorý je silným antioxidantom a chráni telo pred účinkom voľných radikálov. Spomaľuje starnutie buniek a udržiava pleť hydratovanú a pružnú. Obsahuje aj vitamíny skupiny B, vitamín C, mangán, železo. Spojením týchto silných prírodných prvkov je olej vynikajúcim pomocníkom pri ochoreniach centrálneho nervového systému, aktivizuje mozog, pamäť, zvyšuje koncentráciu a obnovuje mozgové bunky.
Účinky oleja z vlašských orechov:
- bojuje proti anémii vďaka vysokému obsahu železa
- podporuje krvotvorbu
- upravuje hladinu cholesterolu
- ovplyvňuje centrálny nervový systém
- pomáha udržiavať mozog zdravý a funkčný, aktivizuje a podporuje jeho funkcie
- pomáha zvyšovať koncentráciu, podporuje pamäť
- je silným antioxidantom
- má výrazné antiseptické účinky
- podporuje tvorbu buniek
- podporuje mladistvý vzhľad pokožky, spomaľuje ich starnutie
- prečisťuje cievny systém
- podporuje činnosť štítnej žľazy
- stará sa o správnu hladinu cukru v krvi
- pomáha pri chudnutí – podporuje trávenie
Olej z vlašských orechov by na našom stole nemal chýbať, považuje sa za jeden z najvýživnejších a najkvalitnejších olejov s nesmiernym prínosom pre náš organizmus. Vyznačuje sa jemnou orieškovou chuťou, preto je najvhodnejší do sladkej kuchyne – do dezertov, jogurtov, kaší, tvarohov, ovocných šalátov a koktailov. Okrem toho je vhodný do šalátov, aj do ovocných šalátov, mäsu a rybám dodá jedinečnú lahodnú orieškovú chuť a vôňu. Používa sa aj na syry, je vynikajúci na surovú zeleninu.