Olej z piemontských orieškov BIO - €11,20|Bohatstvo-prirody

 
 
 
 

Zdravé oleje

piemontské oriešky
bio oleje
rastlinné oleje
výživový doplnok
 

Olej z piemontských orieškov BIO Podor

Olej z piemontských oriešov je lisovaný za studená z Talianských lieskových orechov - Jedny z najchutnejších, najkvalitnejších a najdrahších orechov - BIO olej
Výrobca:Podor
Kód produktu:POD4
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
Ušetríte: 25 % Bežná cena: 15,00 € Objem: 100ml: 11,20 €
:
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 11 bodov.
Náš odmeňovací systém

Olej z piemontských orieškov

BIO oleje

Lieskové orechy

Lieskové orechy pestované v severnej oblasti Talianska zvanej Piemont, nazývané aj odrodou Tonda Gentile sú označované ako jedny z najchutnejších, najkvalitnejších a najdrahších na svojho druhu na svete. Lieska sa tam pestuje v nadmorskej výške 150 – 750 metrov. Plody liesky pestovanej v oblasti Piemontu sú zvlášť cenné pre svoje vynikajúce vlastnosti. Lieskovce majú guľatý tvar, vo vnútri tenkej škrupiny je semeno obtiahnuté tenkým filmom. Semeno má delikátnu chuť a vôňu. Tento lieskový orech sa rozšíril z pôvodnej piemontskej oblasti aj do iných práve pre svoje vynikajúce vlastnosti a adabtabilitu. Celosvetovo je táto odroda považovaná za jednu z najkvalitnejších odrôd liesky.

 

Olej z piemontských orieškov má intenzívnu vôňu a chuť po jemnom pražení.

Je lisovaný za studena a obsahuje nenasýtené mastné kyseliny a vitamíny. Je 100% prírodný a nefiltrovaný. Oriešky sa skladujú v chladiarni pri ideálnej teplote, vďaka ktorej nestrácajú svoje výživné hodnoty a kvalitu.

Oleje sú vyrábané bez umelých konzervantov, arómy, bez ochucovadiel a umelých farbív.

 

Výživné hodnoty v 100 g oleja z piemontských orieškov:

  • Polynenasýtené mastné kyseliny: 17 g
  • Nasýtené mastné kyseliny: 7 g
  • Omega-3 mastné kyseliny: 0,2 %
  • Omega-6 mastné kyseliny: 11,7 %
  • Omega-9 mastné kyseliny: 80,4 %
  • Vitamín E: 35 mg

v oleji z lieskových orieškov sa nachádza celý rad vitamínov, okrem vitamínu E obsahuje vitamíny skupiny B – B1, B2, B6, vitamín C, vápnik, horčík, železo, zinok, sodík, fosfor a aminokyseliny. Obsahuje kyselinu linolénovú, linolovú, olejovú. Olej obsahuje vysoké množstvo rastlinných bielkovín.

 

Priaznivé účinky oleja z piemontských orieškov:

  • zvyšuje obranyschopnosť organizmu
  • je vhodný pri diétach
  • je vhodný pre pacientov trpiacich cukrovkou
  • má stimulujúce účinky pri zvýšenej fyzickej a psychickej námahe

 

Využitie oleja:

  • olej sa používa nachádza svoje využitie najmä v studenej kuchyni pri príprave omáčok a šalátov
  • je vhodný do cestovín, k rybám a mäsu
  • pridáva sa do cukroviniek, koláčov

 

V kozmetickom priemysle sa olej pridáva do rôznych krémov a mastí, má regeneračné a vyživujúce vlastnosti.

Lieskové oriešky z Piemontu sú výnimočné jemnou a lahodnou chuťou. Svoj podiel na tom má geografická poloha, v ktorej sa tieto liesky pestujú. Je to oblasť Alta Langa, z ktorej sa rozšírili do oblasti Piemontu. Od roku 2014 je táto oblasť, presnejšie pôda chránená ako mimoriadna pôda zaradením do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

S ohľadom na zachovanie mimoriadnosti pôdy sa stromy vysádzajú v počte 200 – 500 kusov na hektár. Plody sa nezbierajú zo stromov, ale nechávajú sa voľne padnúť. Proces sušenia prebieha buď na slnku alebo pomocou teplovzdušného sušiča, následne sú lieskové oriešky uložené v tenkých vrstvách.

Vďaka vysokému podielu tukov sa z lieskových orieškov vyrábajú oleje alebo múka. Kyselina olejová v nich obsiahnutá umožňuje udržanie nízkej hladiny cholesterolu podobne ako pri požívaní extra panenského olivového oleja. Vitamín E zasa zaručuje vysokú mieru antioxidačných látok, ktoré chránia imunitný systém a pomáhajú predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam.

 

Skladovanie:

Olej sa v neotvorenom stave môže skladovať 16 mesiacov na chladnom, suchom a tmavom mieste. Po otvorení sa odporúča spotrebovať do 3 – 4 mesiacov a skladovať v chladničke.

 

Krajina pôvodu: Rakúsko