Olej z pšeničných klíčkov
Olej z pšeničných klíčkov
Iste poznáte vitamín E. viete však, že najväčšie množstvo tohto vitamínu obsahuje olej z pšeničných klíčkov?
Olej z pšeničných klíčkov je v našich končinách pomerne neznámy a málo používaný, čo je na škodu. Poďme sa pozrieť, o čo všetko prichádzame, ak ho nezaraďujeme do svojho jedálnička.
Napíšme si najprv niečo o vitamíne E. Je známym antioxidantom, to znamená, že výrazne spomaľuje starnutie pokožky, chráni organizmus pred voľnými radikálmi a posilňuje imunitný systém. Vyhladzuje jemné vrásky, preto sa často pridáva do kozmetických výrobkov. Pomáha pokožku hydratovať, napína ju a prinavracia jej pružnosť. Už ste sa rozhodli? Áno, najviac vitamínu E obsahuje olej z pšeničných klíčkov. Jeho bonusom je, že je vyrábaný metódou za studena, čo výrazne zvyšuje jeho kvalitu.
Na čo všetko môžete olej z pšeničných klíčkov použiť? Je všestranný, jeho blahodarne účinky pôsobia aj zvonka, aj zvnútra. Môžete ho teda použiť v kuchyni. Je vhodný na používanie v studenej kuchyni, neodporúča sa do teplej kuchyne, je vhodný na pravidelnú konzumáciu.
Účinky na zdravie:
- posilňuje imunitný systém
- chráni organizmus pred voľnými radikálmi
- má detoxikačné účinky
- pomáha predchádzať vzniku rakoviny
- pôsobí upokojujúco na nervový systém
- aktivizuje mozgovú činnosť
- pôsobí antisepticky
- aktivizuje pamäť
- zlepšuje činnosť tráviacej sústavy
- podporuje pravidelné vyprázdňovanie
- optimalizuje funkcie štítnej žľazy
- zvyšuje mužskú aj ženskú plodnosť
Pri vonkajšom používaní má blahodarne účinky na pokožku, ktorú regeneruje, hydratuje ju, pôsobí na jemné vrásky a hrubé vrásky zjemňuje, urýchľuje hojenie pokožky. Naprázdno pri jeho používaní neobídu ani vlasy a nechty, výrazne zlepšuje ich kvalitu. Urýchľuje hojenie rán po popáleninách. Používa sa proti akné, pri ekzémoch a iných ochoreniach pokožky. Zjemňuje pokožku na lakťoch a okolo nechtov, zjemňuje hrubú kožu.
Olej z pšeničných klíčkov obsahuje totiž okrem vitamínu E ďalšie účinné látky ako omega-3 mastné kyseliny, omega-6 mastné kyseliny, cholín a vitamín K.