Kategórie
 
 
 
 
 
 
Streda, 6. júl 2011

Európske stredisko pre potravinovú bezpečnosť uskutočnilo rozsiahlu výskumnú štúdiu na takmer 1000 vzorkách jogurtov vyrábaných mliekarenskými spoločnosťami, aby zistilo, či sú tak obľúbené jogurty zdravé, ako to tvrdí reklama. Výsledky výskumu boli sklamaním: jogurty nemajú na ľudské telo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšujú imunitný systém!!!

Podľa výskumu nemajú jogurty žiadny pozitívny vplyv na chemické procesy v ľudskom zažívacom systéme. Jogurtové nápoje sú vlastne vcelku neprospešné – telo nerevitalizujú, ako tvrdia reklamné slogany ich výrobkov – uviedol Medpulse. 

Mnoho spoločností vyrábajúcich jogurty stále pôsobia na potenciálnych zákazníkov starými sloganmi tvrdiacimi, že ich produkty majú vysoko pozitívny vplyv na zažívací systém a telo ako celok.

Skrátka jogurt nie je nič iné, než atrapa. Navyše niektoré jogurty, rovnako ako ďalšie typy mliekarenských produktov, môžu byť pre ľudské zdravie nebezpečné. Mnoho jogurtov dostupných dnes vo všetkých obchodoch na svete nemá s produktom vymysleným pred niekoľko tisíckami rokov na území moderného Bulharska nič spoločné.

Stále veríte mýtom o probiotických baktériách, ktoré zlepšujú imunitný systém a zažívací trakt? Pokiaľ áno, ste oblbovaní.

V Moskve došlo k mnohým prípadom, kedy ľudia vedúci zdravý spôsob života boli nakoniec hospitalizovaní. Mnohí z týchto pacientov boli diagnostikovaný s pankreatolýzou. Pri otázkach na ich jedálniček uviedli, že konzumovali nápoje Danone, ako Actimel a ďalšie. Pankreatolýza je veľmi nebezpečné ochorenie, ktoré ničí slinivku (pankreas).

Na tomto fakte nie nič prekvapivé.  Actimel, ako mnoho ďalších produktov Danone, obsahuje E1442 – geneticky modifikovaný kukuričný škrob, zahusťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobov majú veľké molekuly. Chemici, ktoré takéto látky vyrábajú, hovoria, že je nemožné predpovedať, ako sa budú tieto molekulárne monštrá správať v ľudskom tele.

Nebezpečné škroby sú obsiahnuté nielen v kultivovaných mliečnych výrobkoch, ale taktiež v kečupochmajonézach. Vedci stále nevedia, či sa tieto škroby počas tráviaceho procesu rozkladajú a ako. Faktom je, že moderná západná medicína teraz musí len umožniť predpokladať, že takéto škroby útočia na slinivku (pankreas) ľudskej bytosti.

Ľudské telo očividne nevie, aký drum enzýmu má vyrábať, aby dokázalo rozštiepiť tak monštruózne veľké molekuly.

Čo sa týka zázračných probiotických baktérií v moderných jogurtoch, bolo zistené, že takéto baktérie môžu v ľudskom žalúdku vydržať len niekoľko minút. Preto nemôžu mať na zažívací trakt liečebný vplyv. Človek by mal mať na pamäti tiež fakt, že kultivované mliečne produkty, ktoré boli uskladnené mesiace alebo dlhšie, nemôžu priniesť vôbec nič dobrého.

Keď takéto jogurty kupujete, tak len jednoducho vyhadzujete svoje peniaze (a ničíte si svoje zdravie – p.p.).

Vlastná skúsenosť: Počas zahraničných pobytov sa mi stalo, že super skvelé jogurty s kúskami ovocia v nakúpené v akcii za super cenu vo väčšom množstve v chladničke prebývali dlhšie ako je uvedená doba spotreby (akosi som sa ich prejedla). Po čase prišiel hlad a zrak mi padol na zabývané jogurty po záruke (vyše mesiaca!!!). Otvorím jeden, pleseň žiadna, nedôverčivo naberiem na lyžičku a ochutnám. Jogurt chutil úplne rovnako!!! Hlavou mi preblesla myšlienka o dokonalosti chemickej konzervácie.. Veď tie jogurty nebodaj prežijú i mňa?! Jogurty som v tú ranu šmarila do koša. Nikdy viac!!!

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia