Kategórie
 
 
 
 
 
 

Chlorella ako potravina

     Chlorella sa používa aj ako potravina, napríklad v majonézach, šalátoch, omáčkach, nátierkach či polievkach, aj keď jej chuť je nezvyčajná. Až 60 percent bunkového obsahu chlorelly tvoria bielkoviny a sú podobné skôr bielkovinám živočíšnym než rastlinným. Tieto bielkoviny obsahujú aminokyseliny, ktoré si človek nedokáže vytvoriť sám. Asi 10 percent tvoria sacharidy a 15 percent tuky. Nenahraditeľné pre ľudský organizmus sú aj kyselina linolová a linolenová. Sú súčasťou látok, ktoré v ľudskom organizme regulujú hladinu cholesterolu, upravujú krvný tlak či zabraňujú zrážaniu krvi. Asi 8 percent suchej chlorelly obsahuje vláknina a polysacharidy.

Chlorella a jej obsah

      Ako sme už spomínali, chlorella obsahuje minerály, vitamíny, aminokyseliny, chlorofyl a ďalšie účinné látky. Na minerály je chlorella oveľa bohatšia než akákoľvek suchozemská rastlina. Špenát má oproti chlorelle o dvadsaťkrát menej železa a spolu s vitamínom B a C tak pôsobí aj proti chudokrvnosti. Chlorella ďalej obsahuje aj mnoho vápnika či horčíka. Vďaka minerálom sa náš organizmus zbavuje nebezpečných toxínov.
Chlorella je veľmi bohatá na vitamín B1, B2, B6 a B12, C, kyselinu listovú, vitamín E, K či betakarotén, vďaka ktorým zvyšuje odolnosť organizmu proti stresu či spomaľuje starnutie.
       Aminokyseliny, ktoré chlorella obsahuje, napríklad lysin, fenylalanín či tryptofan sú účinné proti oparu, zrýchľujú myslenie, tlmia bolesť, pôsobia proti nespavosti, ale majú aj omladzujúce účinky.
Chlorofyl, ďalšia významná látka, ktorú chlorella obsahuje, urýchľuje hojenie rán, zlepšuje krvný obraz, pôsobí proti zápalom a infekciám, má dezodoračné účinky. Chlorella obsahuje aj tryptofan, z ktorého sa tvorí hormón radosti a šťastia, serotonín.

      Ďalšie významné látky, ktoré chlorella obsahuje na seba viažu toxické látky, ktoré potom z tela odvádzajú. Chlorella má teda aj detoxikačné účinky. Unikátna, ba môžeme povedať, že až zázračná látka je CGF. Má veľmi výrazný omladzujúci účinok a posilňujúci efekt. Zvyšuje tiež rýchlosť rastu a kvalitu života črevnej mikroflóry. Chlorellin, ďalšia látky, ktorú chlorella obsahuje, je významným prírodným antibiotikom.
Môžeme teda povedať, že chlorella je kompletný zdroj živín, posilňuje imunitný systém, podporuje trávenie, podporuje liečbu vredov či koliky, znižuje cholesterol, detoxikuje organizmus, stimuluje rast a obnovu tkanív, pomáha v ochrane proti srdcovým chorobám, ale bojuje aj proti rakovine.

Detoxikácia organizmu pomocou chlorelly

     Náš organizmus denne absorbuje mnoho škodlivých látok. Buď v potrave, ale aj vzduchom, teda z vonkajšieho prostredia. Časti týchto škodlivých látok sa zbaví, ale časť v organizme ostáva. Preto by sme mali aspoň dvakrát ročne absolvovať detoxikáciu organizmu. Zbaviť sa škodlivých látok nám pomôže práve chlorella. Jej bunkové steny totiž obsahujú látky, ktoré na seba viažu toxické látky a odvádzajú ich z tela. Chlorella tiež prirodzene podporuje trávenie a vyprázdňovanie, čo má taktiež veľký význam pri detoxikácii. Je to aj vďaka vláknine, ktorú chlorella obsahuje. Keďže ide o prírodný produkt, nemá žiadne vedľajšie účinky.

      Užívať chlorellu sa odporúča radšej dlhodobo, než vo veľkých dávkach. Preto buďte dôslední a trpezliví. Organizmus ste zanášali škodlivými látkami celé desaťročia, harmonizácia preto nastáva asi po treťom mesiaci užívania chlorelly, očista a detoxikácia vrcholí približne po šiestom mesiaci. Dôležité je dodržiavať pitný režim!

 

Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
Maliny Slim komplex

Malinový ketón (Rheosmin)

Malinový ketón je považovaný za najmodernejší a revolučný spôsob ako schudnúť. V početných štúdiách a experimentoch bolo preukázané, že Malinový ketón pomáha brániť rastu tukových tkanív, zatiaľ čo zvyšuje rýchlosť metabolizmu v organizme. 1,2 Malinový ketón sa vyskytuje v rôznych druhoch ovocia vrátane malín, brusníc a černíc. Malinový ketón sa používa v parfumérii, v kozmetike a v potravinárstve ako prídavná látka k zlepšeniu ovocnej vône. Je to jeden z najdrahších prírodných chuťových zložiek používaných v potravinárskom priemysle. Extrakcia čistého malinové ketónu je zvyčajne iba 1-4 mg na kg malín. 3

Malinový ketón bol prvýkrát použitý za účelom zistenia vplyvu na metabolizmus tela u japonských výskumníkov v roku 2005, ktorí urobili rad štúdií o účinkoch ketónov na metabolické procesy. Pri týchto pokusoch boli veľmi sľubné výsledky, ktoré viedli k použitiu Malinového ketónu na účely chudnutia a znižovania hmotnosti. Malinový ketón pomáha zvyšovať vylučovanie adiponektínu - proteínu, ktorý telo používa na reguláciu metabolizmu tela, a tým napomáhajú zbavovať sa nadbytočných kilogramov. Malinový ketón pomáha znižovať množstvo tuku hlavne v brušnom (adipóznom) tukovom tkanive.

1 J Int Soc Sports Nutr. 2012; 9(Suppl 1): P32.Published online 2012 November 19. doi:  10.1186/1550-2783-9-S1-P32, PMCID: PMC3500751 Eight weeks of supplementation with a multi-ingredient weight loss product enhances body composition, reduces hip and waist girth, and increases energy levels in overweight men and women, Jennifer Hofheins, Hector Lopez, Scott Habowski, Joseph Weir  and Tim Ziegenfuss
2 Life Sci. 2005 May 27;77(2):194-204. Epub 2005 Feb 25., Anti-obese action of raspberry ketone. Morimoto C, Satoh Y, Hara M, Inoue S, Tsujita T, Okuda H. Source: Department of Medical Biochemistry, Ehime University School of Medicine, Shigenobu-cho, Onsen-gun, Ehime 791-0295, Japan. chie@m.ehime-u.ac.jp
3 en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_ketone

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia