Kategórie
 
 
 

Panenský olivový olej

 
 
 
 
 
 
 

Panenský olivový olej

 

Viete, aký je rozdiel v tom, ak na etikete čítate extra panenský olivový olej alebo panenský olivový olej?

 

Panenský olivový olej je jednou z kvalitatívnych kategórii olivových olejov, ktorý si ešte zachováva potrebné účinné látky.

 
 
Zoradiť produkty podľa: Vzostupné poradie
Výrobca: 
Zobraziť na stránku:

 
Ušetríte: 17 %
Tekvicový olej BIO Podor
Detaily
Tekvica obyčajná (Cucurbita pepo) pochádza zo Strednej Ameriky jej tekvicový olej lisovaný za studena obsahuje množstvo vitamínov, minerálov či mastné kyseliny.

Tekvicový olej BIO Podor

0 / 5
9,00 € 7,50 €
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
Arganový olej BIO Podor
Detaily
Prírodná kozmetika využíva arganový olej pre svoje blahodárne účinky na pleť pokožku a vlasy, ekzém, psoriáza, lupienka, akné ...arganový olej na vlasy, argan oil

Arganový olej BIO Podor

0 / 5
26,00 €
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
Ušetríte: 5 %
Extrakt z olivových listov
Detaily
Extrakt z olivových listov obsahuje oleuropeín, ktorý má vyšší antioxidačný potenciál ako Vitamín C. Hypertenzia, olivy, olivové listy - výživový doplnok

Extrakt z olivových listov

0 / 5
16,00 € 15,20 €
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.

 
 

Taliani, tí produkujú tie najkvalitnejšie olivové oleje. Plody sa zbierajú z olivovníka, z jedného olivovníka sa vyrobia len 1,5 – 2 litre oleja. Päť kilogramov olív znamená jeden liter kvalitného oleja.

 

Aby sme pojmy uviedli na správnu mieru, pozrime sa na kvalitatívne kategórie, ktoré rozdeľujú oleje podľa spôsobu spracovania, kvality olív, skladovania a iných parametrov do viacerých skupín:

 

Extra panenský olivový olej – je najkvalitnejším olejom vyrábaným len mechanicky a z najkvalitnejších olív. Je lisovaný za studena a nemôže byť doplnený o žiadne prídavné látky ako sú iné oleje či chemické prísady. Má sýtozelenú farbu a špecifickú vôňu, spravidla sa predáva v sklenených fľašiach

 

panenský olivový olej

Panenský olivový olej je takisto vyrábaný metódou za studena, avšak nie z najkvalitnejších olív. Využíva sa tak v studenej, ako aj teplej kuchyni

 

Olivový olej – na jeho výrobu sa používajú olivy tej najnižšej kvality, navyše sa nevyrába šetrnou metódou za studena, ale pomocou chemického spracovania a rafinuje sa. Vyznačuje sa bezfarebnosťou alebo slabou žltou farbou a odporúča sa na tepelné spracovanie jedál.

 

Indikátormi kvality môžu byť rôzne faktory, ktoré však odhalíte až po kúpe oleja. Pred kúpou si všimnite označenie kvality oleja, krajinu pôvodu, dátum spotreby. Na kvalitnom oleji by  nemal byť uvedený dátum spotreby dlhší ako 18 mesiacov alebo 12 mesiacov. Po samotnej kúpe si všimnite najmä:

 

Farbu – ako sme už spomínali, tie najkvalitnejšie oleje majú sýtozelenú farbu a hustú konzistenciu; tie najmenej kvalitné sú žlté alebo bezfarebné a menej husté

 

Chuť – pri najkvalitnejšom oleji vám pri prehltnutí doznieva pikantná chuť, má výraznú arómu

 

Hustota – najskôr v chladničke stuhne extra panenský olivový olej

 

Skladovať sa odporúča na tmavom mieste.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia