Kategórie
 
 
 

Olivový olej na varenie

 
 
 
 
 
 
 

Olivový olej na varenie


Olivový olej na varenie odporúčajú aj odborníci.


Ak už používate olivový olej na varenie, nielen do studenej kuchyne, potom ste už podobné riadky pravdepodobne čítali.
 

 
 
Zoradiť produkty podľa: Vzostupné poradie
Výrobca: 
Zobraziť na stránku:

 
Ušetríte: 5 %
Extrakt z olivových listov
Detaily
Extrakt z olivových listov obsahuje oleuropeín, ktorý má vyšší antioxidačný potenciál ako Vitamín C. Hypertenzia, olivy, olivové listy - výživový doplnok

Extrakt z olivových listov

0 / 5
16,00 € 15,20 €
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.

 
 

Taliansko a Španielsko, dve krajiny, ktoré sú najväčšími producentmi olivového oleja. Taliansko je zároveň i krajinou, ktorá produkuje najkvalitnejší olivový olej, kým Španielsko ho vyprodukuje najviac. Kvalitný olej určujú mnohé faktory, v prvom rade odroda olív a ich pôvod. Dôležitý je i stupeň zrelosti počas zberu, postup alebo spôsob zbierania a skladovania, ale aj lisovania a skladovania už po lisovaní. Chuť sa líši od druhy odrody a rozdiely je najviac cítiť, ak ochutnáte panenský olivový olej. Rozdiel v kvalite napovie aj farba, sýta zelená farba oleja svedčí o jeho vysokej kvalite, no žltý až bezfarebný olej býva často rafinovaný a vyrobený zo zvyškov olív. 


Jedným z častých mýtov, čo sa týka olivového oleja je, že je vhodný len na použitie v studenej kuchyni, čo vôbec nie je pravda. Olivový olej sa však začína prepaľovať pri teplote 210°C, čo znamená, že s čistým svedomím ho môžete používať i v teplej kuchyni, ale len do tých 210°C. Nad túto teplotu si už nezachováva výživné hodnoty a stráca svoje kvality a pozitívne účinky na organizmus. Preto sa olivový olej na varenie odporúča len do teploty maximálne 210°C. 

olivový olej na varenie
Olivový olej na varenie patrí do kategórie zdravé oleje. Rozlišujeme však niekoľko kategórií olivového oleja:


-    extra virgin olivový olej má najvyššiu kvalitu a je lisovaný za studena pri teplote 24 – 27°C z najkvalitnejších olív. lisovanie za studena znamená lisovanie oleja do teploty 28°C, nikdy nie viac
-    panenský olivový olej je vyrábaný a lisovaný pri vyšších teplotách s menej prísnymi pravidlami výroby. práve tento olej je vhodný i do teplej kuchyne, zo všetkých kategórií má najvyšší bod dymivosti. 
-    rafinovaný olivový olej – je najnižšej kvality, vyrábaný z olív najhoršej kvality 
-    ochutené olivové oleje – napríklad na grilovanie

 

Olivový olej na varenie aj pre použitie v studenej kuchyni mlžete nájsť v našom e-shope so zdravým jedlom a prírodnými produktami Bohatstvo-prirody.sk. Olivový olej sa tiež často využíva ako súčasť prírodných kozmetických prípravkov

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia