Zelený jačmeň tablety 150 tbl

 
 
 

Zelený jačmeň / mladý jačmeň

Zelený jačmeň – mladý jačmeň - je rastlinka, ktorá v čase svojej mladosti, keď dosiahne výšku 20-30cm, tak obsahuje maximum výživných vysokoúčinných látok. Mladý zelený jačmeň obsahuje široké spektrum vitamínov a minerálov, ktorých vyvážený stav robí z tejto potravinovej rastlinky zároveň aj prírodnú medicínu.

 

Výživné látky mladého jačmeňa – vitamíny: B1, B2, B6 a B12 (pre zaujímavosť, vitamín B12 sa všeobecne najviac vyskytuje v živočíšnej ríši, avšak v rastlinnej ríši ho obsahuje práve zelený jačmeň alebo riasa spirulina), ďalej sú to vitamíny E, množstvo železa a vápnika, magnézium, mangán, molybdén, germánium, zinok, meď, lítium, bioflavonoidy, polysacharidy a polypeptidy. Zelený jačmeň tak patrí medzi TOP zelené potraviny.

 
 

Zelený jačmeň tablety 150 tbl

Koncentrovaná sušená šťava blahodarne pôsobiaca na: kožné problémy, pigmentové fľaky, zápcha, anémia, znížená sexuálna potencia, zápach z úst, stres, žalúdočný katar, zvýšená kyselina v žalúdku, pomáha pri redukčnej diéte, pôstoch
Dodanie
Dodanie: 24 hod.
Bežná cena: 14,70 € Vaša cena: 14,10 €
Ušetríte: 4 %
 
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 1 bodov.
Náš odmeňovací systém
 

Zelený jačmeň tablety 150 tabliet

Koncentrovaná sušená šťava
Krajina pôvodu: Utah, USA - organicky pestované

Vitamínový výživový doplnok

 Zelený jačmeň

(mladý jačmeň) je výživový doplnok zo sušenej šťavy z výhonkov z mladého jačmeňa. Je to výnimočný koncentrát bohatý na široké spektrum výživných látok s pozitívnym účinkom na ľudský organizmus. Jedna lyžička prášku Zelený jačmeň (mladý jačmeň) zodpovedá približne 50-60 gramom čerstvej vytlačenej šťave. Komerčné prípravky, ktoré obsahujú sušené listy sú menej koncentrované a obsahujú balastné látky, ktoré môžu znižovať vstrebatelnosť niektorých látok. Každodenné užívanie sušenej šťavy zo zeleného jačmeňa dodá nášmu organizmu potrebné vitamíny, minerálne látky, antioxidanty, aminokyseliny, enzýmy.

Zložky prípravku: sušená šťava z výhonkov mladého jačmeňa 250mg, objemové činidlo: mikrokryštalická celulóza, emulgátor: stearan horečnatý rastlinného pôvodu.

Odporúčané použitie 
2 až 6 tabliet denne nalačno zapiť primeraným množstvom tekutiny.

 

Zelený jačmeň/Mladý jačmeň - koncentrovaná sušená šťava

      Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý - syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný.

     V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím.

 

Mladý jačmeň obsahuje:

  • 10x viac vápnika ako mlieko
  • 25x viac draslíka ako banány
  • 16x viac vitamínu B1 ako paradajky
  • 45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát
  • 6x viac magnézia a 20x viac vitamínu E ako biela múka
  • 5x viac železa a 8 krát viac kyseliny listovej ako špenát
  • obsahuje zinok – iné potraviny ho neobsahujú

 

Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch:

  • zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová ...), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej
  • kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) - pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané
  • tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení
  • spomalenie bunkového starnutia - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou
  • znižovanie hmotnosti – účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky
  • problémy s trávením - chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev , draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie
  • pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu
  • protirakovinové účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie
  • páchnuci dych a hemoroidy
  • prevencia proti ukladaniu cholesterolu
  • problémy so srdcom, krvným obehom a cievami
  • odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie
  • kĺbové ochorenia
  • cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi
  • vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu

 

Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus:

CHLOROFYL

Najväčším prínosom mladého jačmeňa je vysoký obsah chlorofylu. Molekula zeleného farbiva chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu – krvného farbiva. Vďaka tomu chlorofyl zlepšuje prenos kyslíka, jeho vysoký obsah pôsobí dezinfekčne, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Podstatou funkcie chlorofylu je premena slnečného žiarenia na chemickú energiu, čím slnečné lúče prinášajú energiu všetkým bunkám ľudského organizmu. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte. Okrem chlorofylu sa v zelených rastlinách nachádzajú aj ďalšie rastlinné farbivá, ktoré majú celý rad pozitívnych účinkov na naše zdravie.

AMINOKYSELINY

Mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín z 20, vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu.

ENZÝMY

V mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Rozdiel medzi enzýmami a ostatnými katalyzátormi je v tom ,že svojou špecifickou štruktúrou chemickú reakciu nielen urýchľujú, ale ju aj regulujú. Enzýmy v mladom jačmeni sú zachované vďaka rýchlemu mikrovlnému sušeniu a špeciálnemu drveniu vzduchom pri teplote -5°C. Enzýmy strácajú účinnosť pôsobením teploty nad 40°C. Tepelne spracované jedlo neobsahuje takmer žiadne živé enzýmy a navyše ich odčerpáva z nášho tela. Spracovanie mladého jačmeňa je tak šetrné, že nápoj obsahuje viac ako 20 enzýmov. Mladý jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxiddismutáza). Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzým superoxid dismutáza (SOD)ochraňuje bunky a spomaľuje ich starnutie tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Tento enzým je dôležitou súčasťou endogenného antioxidačného systému. Z ďalších známych enzýmov môžeme spomenúť cytochrom oxidázu, enzym ktorý urýchľuje oxidáciu a redukciu, či transhydrogenázu, veľmi dôležitú pre svalovinu srdca.

ZÁSADOTVORNOSŤ

Významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu, a to v dôsledku stresu, konzumácie tepelne upravenej stravy, alkoholu, kávy a pod. Harmonický pomer kyselín a zásad je základom zdravia organizmu. Mladý jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslému prostrediu v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu. Nasledujúci graf porovnáva významné zásadotvorné potraviny.

ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA

V ľudskom tele sa nachádzajú veľmi reaktívne molekuly nazývané voľné radikály. Voľné radikály sú molekuly, ktoré obsahujú jeden alebo viacero nespárovaných elektrónov a následkom toho sú chemicky extrémne reaktívne. Voľné radikály sú tiež významnou súčasťou imunitných systémov. Keď biela krvinka pohltí baktériu, začne tvoriť obrovské množstvo kyslíkových radikálov, ktoré baktériu doslova „spália“. Ak však organizmus stratí nad tvorbou a likvidáciou voľných radikálov kontrolu, môže byť jeho zdravotný stav vážne ohrozený „bombardovaním“ buniek a veľkých molekúl voľnými radikálmi. Tento stav môže byť príčinou veľmi závažných ochorení, ako sú: vznik nádorov a zápalov, kožné choroby, poruchy imunity, Parkinsonova a Alzheimerova choroba, choroby srdca a ciev ... Zatiaľ čo imunitný systém nás chráni skôr pred akútnym nebezpečenstvom pre naše zdravie, antioxidačný systém nás chráni pred vznikom a rozvojom chronických ochorení. V mladom jačmeni sa nachádza obrovské množstvo rôznorodých antioxidantov, ktoré nám ponúkajú širokú ochranu pred voľnými radikálmi. Z mladého jačmeňa boli izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti. Z nich najväčší význam má antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenom UV žiarením je asi 500x krát vyššia než aktivita vitamínu E.

 

Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

 
 
 
 
 

Zelený jačmeň a jeho účinky

 

Stonka zeleného jačmeňa obsahuje množstvo antioxidantov, fytohormóny a okrem toho skvelú látku chlorofyl, ktorá dodáva mladému jačmeňu početné medicínske vlastnosti:

  • Protizápalové
  • Protirakovinové
  • Antivirotické

Tak zelený jačmeň je majiteľom týchto úžasných terapeutických účinkov prospešných pre ľudské telo.

Okrem toho, že výnimočných výživových vlastností sa zelený jačmeň využíva predovšetkým ako:

  1. Čistička toxínov – poskytuje detoxikáciu až na úroveň prečistenia krvi
  2. Stimulátor imunity – prirodzene pomáha stimulovať a posilniť imunitný systém vďaka tomu, že podporuje

 

Zelený jačmeň ako bojovník proti hypertenzii a podpora metabolizmu tukov

 

Zelený jačmeň je silným spojencom v boji proti hypertenzii (vysokému krvnému tlaku), keďže priaznivo vplýva a podporuje cirkuláciu krvi a súčasne kladne pôsobí na metabolizmus tukov, ktoré výsledkom je zbavenie sa nadbytočných kilogramov (tukov). Všeobecne zelený jačmeň výrazne podporuje zlepšenie chronických ochorení a jeho priaznivý vplyv badať už po mesiaci zelenej jačmeňovej kúry.

 

Zelený jačmeň a jeho liečivé účinky

 

V tejto malej rastlinke zeleného jačmeňa sa nachádza aktívny enzým, ktorý dáva mladému jačmeňu schopnosť liečiť rôzne ochorenia, nakoľko revitalizuje orgány na všetkých úrovniach, brzdí starnutie buniek a chráni organizmus pred nájazdmi voľných radikálov, ktoré v tele spúšťajú neželané degeneratívne procesy.

 

Ako sme už spomínali zelený jačmeň obsahuje širokú škálu výživných látok: esenciálne vitamíny, minerály, enzýmy, chlorofyl a antioxidanty v jedinečnom prirodzene a prírodne vyrovnanom zložení, ktoré ľudské telo dokáže s ľahkosťou prijať a jednoducho využiť. Zelený jačmeň je schopný dosiahnuť v našom tele zlepšenia a vybalacovanie organizmu v prípadoch, akými sú:

  • Hypertenzia – vysoký krvný tlak
  • Srdcovo-cievne ochorenia
  • Úprava hladiny cholesterolu na optimum
  • Ochorenia pečenie – hepatoprotektívne a očisťujúce pôsobenie
  • Ateroskleróza – očistenie ciev od aterosklerotických plátov
  • AIDS – vďaka podpore a poslineniu imunitného systému
  • Diabetes – cukrovka – úprava = optimalizácia hladiny cukru v krvi
  • Alergie
  • Rakovina
  • Odkyslenie organizmu – v prípade prekyslenia organizmus pôsobí alkalizujúco, čím vyrovnáva pomer kyselín a zásaditých látok v tele a vedie tak k optimalizácii hladiny pH.

 

Zelený jačmeň a DIABETES - CUKROVKA

 

Diabetes – cukrovka je komplikované ochorenie, keď sa raz objaví je veľmi ťažké dospieť k jeho úplnému vyliečeniu. Faktory, ktoré prispievajú k jeho vzniku a rozmachu sú predovšetkým: obezita, zlé stravovacie návyky a nedostatok fyzickej aktivity, čiže pohybu. Bohužiaľ, trend je taký, že počet ochorení aj vďaka modernému hektickému a fastfoodovému životnému štýlu má stúpajúcu tendenciu. Diabetes so sebou prináša širokú variáciu komplikácii. Najalarmujúcejšou je poškodenie ciev (to zodpovedá 40% úmrtiam diabetikov). Zelený jačmeň pôsobí na posilnenie cievnych stien a zlepšuje cirkuláciu krvi, takže je veľkým pomocníkov u diabetikov, v prípade ktorých došlo poškodeniu ciev.

 

Cukrovka sa objavuje vtedy, keď je nedostatočná sekrécia (tvorba) inzulínu - hormónu produkovaného pankreasom. Keď k tomuto dôjde, tak glukóza (výživný prvok - živina) nevie byť absorbovaná svalmi a hladina cukru v krvi stúpa. Neabsorbovaný cukor sa vylúči močom. Inými slovami, živiny sú z tela vypudené von bez toho, aby boli využité. Aby sme odstránili alebo zmiernili diabetes, je veľmi dôležité stimulovať produkciu inzulínu. (To je aj dôvod, prečo si mnoho diabetikov pichá injekcie s inzulínom).

 

Esencia zeleného jačmeňa funguje podobným spôsobom ako inzulín. Uskutočnil sa výskum, pri ktorom sa intravenózne podávali potkanom vodorozpustné zložky esencie zeleného jačmeňa. Jedna skupina potkanov trpela na diabetes a druhej skupine potkanov sa zvyšovala hladina cukru umelo prostredníctvom podávania glukózových injekcií. Zistilo sa, že vďaka podávaniu esencie zeleného jačmeňa sa hladina cukru krvi v obidvoch skupinách značne znížila a udržala si tento priaznivý stav dlhšiu dobu. Orálnym podávaním zeleného jačmeňa sa optimalizuje vysoká hladina cukru, avšak nemení hladinu cukru, ktorá je v normále.