Kategórie
 
 
 
 
 

Slnečnicový olej BIO Podor

Slnečnicový olej BIO Podor
zväčšiť obrázok
Ušetríte: 10 %
slnečnicový olej
rastlinné oleje
mastné kyseliny
omega 9
 
0 / 5 (0 hodnotení)
Kód produktu:POD11
Výrobca:Podor
Slenčnicový olej nie len na zdravé pečenie a zdravé varenie, Rastilinný olej lisovaný za studena obsahuje mastné kyseliny Omega 3, Omega 6, Omega 9 ...
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
6,00 € Objem: 100ml: 5,40 €
:
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 5 bodov.
Náš odmeňovací systém

Slnečnicový olej

BIO  rastlinné oleje

Slnečnicový olej je hádam v našich končinách najpoužívanejší. Neznamená to však, že ho máme brať ako samozrejmosť bez kvality a bez pozitívnych účinkov na náš organizmus. Patrí medzi rastlinné oleje, vďaka ktorým si zabezpečíme zdravé pečeniezdravé varenie. Obsahuje totiž zdravé tuky.

Zvlášť kvalitný je slnečnicový olej lisovaný za studena, ktorý má nepomerne pozitívnejšie účinky na náš organizmus ako rafinovaný slnečnicový olej. Takýto olej má zlatožltú farbu, príjemnú chuť a vôňu a je vhodný na použitie aj v studenej kuchyni.

Slnečnicový olej lisovaný za studena je 100% prírodný, nefiltrovaný olej získavaný zo semien slnečnice, ktoré sú starostlivo uchovávané v skladoch pri ideálnej teplote. Olej lisovaný za studena si zachováva viac výživných látok.

 

Výživné hodnoty slnečnicového oleja v 100 g:

  • Nasýtené mastné kyseliny: 12 g
  • Polynenasýtené mastné kyseliny: 64 g
  • Omega-3 mastné kyseliny: 0,2 %
  • Omega-6 mastné kyseliny: 63 %
  • Omega-9 mastné kyseliny: 24,8 %

Obsahuje aj vitamíny, najmä vitamín E, ktorý je silným antioxidantom. Z kyselín obsahuje kyselinu palmitovú, olejovú, linolovú a stearovú. Esenciálna mastná kyselina, ktorú obsahuje slnečnicový olej, má schopnosť udržiavať nízku hladinu cholesterolu v organizme.

Obsahuje aj vitamín F, ktorý zabraňuje ukladaniu cholesterolu v našom tele a rastlinné enzýmy. Všetky tieto zložky robia zo slnečnicového oleja vhodný prostriedok na znižovanie cholesterolu a na ochranu pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Má najnižšie množstvo škodlivých tukov spomedzi všetkých olejov. Má neutrálnu chuť, aj preto je často používaný.

 

Slnečnicový olej použitie:

  • je vhodný najmä do studenej kuchyne – do šalátov, majonéz, zálievok, dressingov
  • využíva sa samozrejme aj pri varení – je vhodný do polievok, omáčok
  • čo sa týka pečenia, pridáva sa do zákuskov a dezertov
  • obsahuje najviac tukov príbuzných tukom ľudského tela spomedzi všetkých olejov
  • pôsobí preventívne proti kardiovaskulárnym ochoreniam
  • má pozitívne účinky na nervový systém
  • pôsobí priaznivo na sliznicu – na vzhľad i funkčnosť
  • bojuje proti arterioskleróze
  • prispieva k zdravému vzhľadu pokožkymá antioxidačný účinok

 

Použitie v kozmetike:

  • pomáha pri hojení rán
  • je vhodný pri kožných ochoreniach – pomáha pri liečbe akné
  • je vynikajúci na regeneráciu pokožky
  • používa sa na masáže
  • zachováva pevnosť a hebkosť pokožky
  • udržiava pokožku vláčnu a elastickú, hydratuje ju
  • prekrvuje pokožku
  • hojí ekzémy
  • využíva sa pri problémoch s vlasmi – je veľmi vhodný ako zábal na regeneráciu „vlasov bez života“

 

Skladovanie:

V neotvorenom stave ho možno skladovať 16 mesiacov na chladnom, tmavom a suchom mieste. Po otvorení sa odporúča použiť do 3 – 4 mesiacov od otvorenia, inak môže stratiť svoje výživné hodnoty.

Krajina pôvodu: Rakúsko

 
Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ: 
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.
 


Pridať komentár:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia