Colway kolagénový telový balzam - €46,50|Bohatstvo-prírody

 
 
 
 

Kozmetika

kolagén
collagen
telový balzam
vrásky
 

Colway Ultrazvlhčujúci kolagénový telový balzam, 300ml

Je zodpovedný za pružnosť, pevnosť, správne navlhčenie kože a sústavné ponorenie ich buniek - colagen, prírodný kolagén, vrásky, starostlivosť o pleť, colway
Výrobca:Colway
Kód produktu:CW11
Dodanie
Vybavenie objednávky do: 24 hod.
Ušetríte: 3 % Bežná cena: 48,00 € Vaša cena: 46,50 €

Ultrazvlhčujúci kolagénový telový balzam

Prírodná kozmetika collway

Obsah balenia: 300ml

Úplne inovatívny výrobok doplňujúce kozmetickú sériu Colway. Ultra zvlhčujúci kolagénový telový balzam - je spojením prírodných zložiek s najnovšími objavmi High Biotechnology. Všetkým spotrebiteľom dobre známy Prírodný kolagén tu tentokrát a okrem iného podporujú blahodarné vlastnosti NMF, masla Shea, Skvalan, oleje zo sladkých mandlí, kyseliny hyalurónovej a mnohých ďalších aktívnych látok, ktoré tvoria zloženie Ultra zvlhčujúceho kolagénového telového balzamu.

Naša pokožka je tvorená tak, aby si bola sama schopná zabezpečiť dostatočnú ochranu, zvlhčenie, hustotu a pružnosť.

Pravidelne sa obnovuje, chráni náš organizmus pred škodlivými vplyvmi UV žiarenia a zamedzuje stratám vody. Voda je pre nás najdôležitejšou látkou, nutnou pre uchovanie hladkej pokožky. Obsah vody vo vrchných častiach zrohovatenej vrstvy mladej pokožky činí 10-20% z celkového obsahu vody v organizme. Bez pôsobenia prirodzených zvlhčujúcich činiteľov by sa voda veľmi rýchlo odparila a pokožka by sa stala suchou a drsnou. Kľúčovým základom pre uchovanie zdravého vzhľadu pokožky a optimálneho zvlhčenia je udržanie hydrolipidovej rovnováhy vo vrchnej vrstve pokožky, ktorú tvoria:

  • prirodzený lipidový plášť, podmienený aktivitou mazových žliaz
  • bielkoviny a lipidy epidermy, medzi ktorými majú najväčší význam ceramidy
  • prirodzený zvlhčujúci faktor, NMF (Natural Moisturizing Factor) podmieňujúce udržiavanie vody vo vrchnej vrstve - epidermis
  • správne pH pokožky, ktoré má vo fyziologických podmienkach hodnotu okolo 5,5

Ak sme mladí, tieto prirodzené mechanizmy dovoľujú v našom organizme pokožku zachovávať správne prevlhčenou, ale úmerne k veku dochádza k narušovaniu hydrolipidovej rovnováhy. Ak našej pokožke nedodávame dostatočné množstvo vody, potom urýchľujeme príchod viditeľných znakov starnutia. Vo vrchnej vrstve pokožky sa začnú objavovať brázdy, viditeľné ako drobné vrásky, v škáre potom dochádza k degradácii kolagénových vlákien, ktoré zodpovedajú za jej elasticitu a pružnosť. Efektom sú potom plytké aj hlboké vrásky. Ďalším následkom zníženého množstva vody v pokožke je vždy tiež zvýšenie jej priepustnosti a oslabenie ochrannej funkcie - bariéry pred agresívnymi vplyvmi životného prostredia. Zjednodušené je aj prenikanie pokožkou látkam, ktoré sú zodpovedné za podráždenie a alergie.

Správna starostlivosť o vysušenú pokožku spočíva v používaní kozmetických prípravkov, obsahujúcich zvlhčujúce zložky a navracajúcich prirodzenú hydrolipidovú rovnováhu v pokožke. V efekte používania dobrého balzamu vzniká na povrchu pokožky ochranný film, ktorý umožňuje udržať vodu v pokožke, zlepšuje jej ochranné vlastnosti - a čo je najdôležitejšie - zlepšuje jej vzhľad.
 

Suchá pokožka?

Suchosť pokožky je stále častejším problémom dermatológie. Jej bezprostrednou príčinou je poškodenie ochrannej hydrolipidovej bariéry vrchné vrstvy pokožky, teda nedostatok lipidov vo zrohovatenej vrstve a znížená schopnosť viazať a udržiavať vodu v pokožke. To všetko potom prináša pocity svrbenia, nadmernou drsnosť, slupování a rohovatenia kože.

K poškodeniu hydrolipidovej bariéry prispievajú okrem iného:

  • nízka vlhkosť okolia, pobývanie v klimatizovaných priestoroch,
  • používanie dráždivých umývacích prostriedkov,
  • nadmerná expozícia na vplyvmi slnečného žiarenia,
  • nevhodné klimatické podmienky,
  • používanie nevhodných kozmetických prípravkov.

Teraz už to nie je problém! :)

Máme predsa výborne zvlhčujúci kolagénový hydrát a prístup k najnovším objavom v biotechnológii! Zregenerujte svoju pokožku a pocítite jej dlhodobé zvlhčenie. Inovatívne Ultrazvlhčujúcí kolagénový telový balzam navracia extrémny komfort pre suchú, a dokonca aj veľmi suchú pleť. Vďaka obsahu prírodných rastlinných výťažkov obnovuje prirodzenú lipidovú bariéru vo vrchnej vrstve pokožky, intenzívne ju vyživuje a zmäkčuje. Stáva sa potom zamatovo hladkú a lesklú. Ľahko vyživujúci zložky hĺbkovo a dlhodobo zvlhčujú. Starostlivo vybrané zložky - biotechnologické novinky z najlepších svetových veľkoskladov na komponenty pre kozmetiku - zjemňujú podráždenie, eliminujú diskomfort vznikajúce z dôvodu stiahnutie a lúpanie pokožky a tiež chráni pred negatívnym pôsobením vonkajších vplyvov. Vďaka zlepšeniu elasticity pokožky sa zmenšuje tendencia k jej predčasnému starnutiu. Pokožka sa stáva výrazne hladšou, neuveriteľne mäkkou, silne vyživenou, regenerovanou, s príjemným pocitom komfortu.

Firma Colway Vám prináša neobvyklý produkt, ktorý vám dovolí dbať o celé telo. Zároveň si môžete byť istí, že je to kozmetický prostriedok pôsobiaci synergicky s Prírodným kolagénom.

Uverte výsledkom aplikačných výskumov:

  • Dlhodobé zvlhčenie a regenerácie.
  • Intenzívne vyživenie pokožky.
  • Viditeľné zlepšenie elasticity.
  • Zmiernenie lúpanie vrchné vrstvy a prejavov suchosti.
  • Redukcia precitlivenosti u citlivej pokožky.

Zloženie balzamu okrem kolagénu tvoria tieto aktívne látky:

NMF (Natural Moisturizing Factor)

- je to prírodný činiteľ chrániaci pokožku pred dehydratáciou. Plní tiež kľúčovú úlohu pri zachovaní fyzikálnych vlastností vrchných vrstiev pokožky (v zrohovatenej vrstve). Aby bola pokožka hladká, zvlhčenie tejto vrstvy je absolútne nevyhnutné. Skupina prírodných látok, ktoré tvoria NMF, je utváraná v priebehu procesu rohovatenia (napr. kyselina pyroglutaminová), potenie či pri vylučovanie kožného mazu (sebum) v mazových žľazách (napr. močovina, soli a organické kyseliny). Tieto látky viažu vo zrohovatenej vrstve pokožky vodu.

MOISTURIZING FACTOR - je komplexom látok, ktoré regenerujú prirodzený činiteľ NMF, ktorý sa skladá z:

  • aminokyselín, ktoré sú vzhľadom k svojim neveľkým rozmerom molekúl schopné prenikať hlboko do zrohovatenej vrstvy, kde spôsobujú zvlhčenie
  • močoviny, ktorá je vďaka svojej schopnosti zadržiavať vodu (pôsobí hygroskopicky) považovaná za najlepšie prírodné zvlhčujúce látku; preukazuje zjemňujúce keratolitické pôsobenie, pretože štiepi reťazca keratínu, čím redukuje hrúbku zrohovatenej vrstvy a obnovuje proces prirodzeného zvlhčenia a odparovanie vody. Spolu s poklesom obsahu močoviny klesá tiež jej keratolitické pôsobenie, avšak jej zvlhčujúce efekt je naďalej udržiavaný;
  • kyseliny mliečnej a mliečnanov (laktátu) - bolo nesporne preukázané, že mliečnany pôsobia proti suchosti a lúpavosti pokožky; tieto silne hygroskopické zložky efektívne zlepšujú prevlhčenie a bariérovej funkcie pokožky;
  • pyrolidón karboxylovej kyseliny (PCA) - je to zvlhčujúca látka, ktorá významne zvyšuje schopnosť pokožky viazať vodu. Okamžite zvyšuje úroveň jej zvlhčenie, hladkosť a elasticitu, nikdy nevyvoláva podráždenie.


Maslo Shea (Butyrospermum parkii)

- známe tiež ako maslo karité, bolo používané v starostlivosti o pokožku od pradávna.  Zložky plodov stromu karité možno rozdeliť na dve kategórie. Prvá z nich je tzv. hydrolyzujúce frakcie (zmydľujpce) zodpovedajúce za väčšinu zvlhčujúcich vlastností. Druhou kategóriou je kategória zložiek nehydrolyzujúcich, ktoré majú liečebné účinky. Maslo karité čerpá svoju silu pôsobenia práve zo spojenia oboch skupín. Avšak to, čo ho odlišuje od iných látok tohto typu, je jeho výnimočne vysoký obsah nehydrolyzujúcich zložiek zahŕňajúcich vážne výživné látky,

vitamíny a ďalšie rastlinné zložky s terapeutickými vlastnosťami.

Maslo karité v závislosti od pôvodu a na metóde jeho získavanie obsahuje 5% až 17% nehydrolyzujúcich mastných kyselín. Práve z tohto dôvodu pravidelné používanie masla karité zaisťuje, okrem dokonalého zvlhčenie pokožky, tiež liečbu existujúcich kožných porúch. Práve tieto neobvyklé vlastnosti zabezpečili karité meno "strom života".  Je ideálne prijímané pokožkou, pretože kombinácia mastných kyselín (oleinová, stearínová, palmitová i linolenová) v ňom obsiahnutých pripomína prirodzené zloženie kyselín zrohovatenej vrstvy pokožky.

Neobvykle vysoký obsah vitamínu A, E a F spôsobuje, že toto maslo dodáva pokožke základné zložky, ktoré sú pre ňu dôležité pre zachovanie hladkosti, pevnosti a zdravé trblietavé farby. Maslo karité je charakteristicky podobné lipidovým vrstvám vo vrchnej vrstve pokožky a skvele napomáha pri ich ochrannom pôsobení. Stará o pokožku, bez toho, aby zanechávalo pocit mastnoty. Vedci, ktorí sú zaangažovaní do výskumov pôsobenia masla karité na pokožke človeka čoraz častejšie priznávajú, že obsahuje pre kozmetológiu stále nedostatočne docenený potenciál.

V Afrike maslo karité predstavuje univerzálny liek, zmierňujúci podráždenie, napomáhajúce pri zápaloch na pokožke a tiež u mnohých z dermatologických problémov. Vďaka svojmu starostlivému pôsobeniu úplne nahrádza značkové balzamy na telo. Obsahuje prírodné antioxidanty, čo pribrzďuje procesy starnutia. Zvlhčuje, vyhladzuje, vyživuje a regeneruje. Navracia pokožke pevnosť a pružnosť. Pomáha proti striám a jazvám. Chráni pred nepriaznivými vplyvmi vonkajších činiteľov a počasie, najmä slnečného žiarenia. Býva používané nielen v prípade závažných dermatologických porúch, ale tiež pri reumatizme, bolestiach svalov a kĺbov. Je skvelý pri starostlivosti o citlivú pokožku bábätok.

Skvalan

- (nasýtená a stabilný chemická forma skvalénu) - je dnes radený medzi úplne exkluzívne komponenty v kozmetike. V nenasýtené forme predstavuje prirodzenú ochrannú zložku lipidovej vrstvy pokožky a vlasov - tým istým zaisťuje pokožke mäkkosť a elasticitu, bráni stratám vody a navyše chráni pred baktériami, plesňami a škodlivým pôsobením žiarenia UV. Zapája sa do zloženia medzibunkových spojivových tkanív vo vrchnej vrstve pokožky, čím jej zabezpečuje správnu hydratáciu. Skvalan je antioxidantom - chráni lipidovej štruktúry pokožky pred oxidáciou a voľnými radikálmi. Zvlhčuje, posilňuje prirodzenú lipidovú bariéru, ľahko premasťuje. Je odporúčaný do výrobkov proti vráskam, pre zrelú pokožku, ktorá už stratila svoj prirodzený obsah skvalénu. Rovnako pôsobí hojivo na drobné poškodenia pokožky a na zápaly. Nealergický. V kozmetike sa používa skvalan získavaný z olivového oleja najvyššej kvality. Je to úplne dokonalý nosič biologicky aktívnych látok rozpustných v tukoch, ktorý - vďaka podobnosti k lipidovým štruktúram pokožky - im umožňuje veľmi ľahko prenikať do hlbších vrstiev pokožky.

Je považovaný za zložku o nízkom stupni komedogennosti (teda neupcháva póry).


Olej zo sladkých mandlí

- je to rastlinný olej, vytláčaný zo semien mandľovníku, všeobecne z mandlí. Radí sa medzi orechové oleja, ale v skutočnosti mandle nie sú "ozajstnými" orechy. Mandľa pôvodne rástli v juhovýchodnej časti Stredomoria a v centrálnej Ázii. Už v období staroveku sa ich poľnohospodárske využitie rozšírilo do celého Stredomoria a dnes sa pestujú aj v Kalifornii.
Olej vytláčaný zo semien obsahuje hlavne kyselinu oleinová (60-70%) a linolovú (20-30%), okrem toho a vitamíny (A, B1, B2, B6, D, E) a minerály. Vyznačuje sa zmäkčujúcim pôsobením (emolient) a vyživuje pokožku. Posilňuje ochrannú bariéru epidermy, čím takisto zlepšuje zvlhčenie pokožky. Vďaka svojej výnimočnej jemnosti je doporučovaný k starostlivosti o citlivú pokožku novorodencov, pomáha pri dermitíde seborea bábätok, zjemňuje podráždenú pokožku pod plienkami, začervenanie.
Má zmierňujúce účinky a odporúčaný predovšetkým pre suchú a citlivú pokožku, poškodenú či podráždenú. Ako podporný prostriedok prináša skvelé efekty pri starostlivosti o pokožku pri ekzémoch a lupienke.

Kyselina hyalurónová

(Hyaluronan sodný) - je to mukopolysacharid, ktorý medzi sebou prepája vlákna kolagénu a elastínu v škáre, vyskytuje sa prirodzene v našom organizme. V značnom množstve ho môžeme nájsť v koži, najmä v jej hlbších vrstvách, zvaných škára, kde spolu s vláknami kolagénu a elastínu tvoria podporný systém dermy a zároveň dbá o správne zvlhčenie medzibunkového tkaniva pokožky. Kyselina hyalurónová vypĺňa medzibunkovú tkanivo, kde utvára vhodné prostredie pre reakcie prebiehajúce v pokožke a má nezvyčajné schopnosti viazať vodu, je skutočnou zásobárňou zvlhčujúce zvnútra. Kyselina hyalurónová je schopná nadviazať tisíc až štyri tisíckrát väčšie množstvo vody, ako je jej vlastná množstvo. Z toho dôvodu býva používaná v kozmetických prípravkoch ako jedna z najcennejších zvlhčujúcich zložiek. Býva využívaná aj ako prirodzený tenký ochranný film, ktorý chráni zrohovatené bunky vo vrchnej vrstve pokožky (pred prenikaním chemických látok a baktérií). Plní úlohu nosiča, tzn. látky, ktorá zjednodušuje transport iných zložiek preparátu do hĺbky pokožky.


Xeradin™

"múdrosť rastlín zdrojom dlhodobého zvlhčenie pokožky" - na svete existuje mnoho druhov rastlín, ktoré sú prispôsobené k rozvoju a normálnemu fungovaniu aj v podmienkach s obmedzeným prístupom k vode. Takéto rastliny nazývame xerofyty alebo xerofilnými rastlinami. Rozvinuli rad adaptačných mechanizmov, ktoré im umožňujú pretrvať aj pri podmienkach tzv. vodného stresu. Jedným z nich je syntéza určitých metabolitov (napr. aminokyselín, uhľohydrátov, flavonoidov a ďalších), ktoré môžu mať vplyv na spôsob využitia vody rastlinou alebo obmedzovať jej straty. Ako sa ukázalo, tento mechanizmus môže byť využitý aj pre dlhodobé zvlhčenie pokožky. Už bol vykonaný výskum, ktorého cieľom bol výber rastliny, ktorá sa nachádza v štádiu vodného stresu, z ktorej by bolo možné extrahovať biologicky aktívne zložky, vhodné pre použitie ako kozmetického komponent sa zvlhčujúcimi účinkami. Zo 16 skúmaných stredomorských rastlín sa ako druh s najlepšou prispôsobivosťou k suchému prostrediu preukázala šalvia muškátová (Salvia sclarea). Bolo potvrdené, že za adaptačné schopnosti tejto rastliny zodpovedá predovšetkým frakcie flavonoidov. Týmto spôsobom bol získaný XERADIN ™ - štandardizovaný extrakt zo xerofilnej šalvie. Na základe efektov, pozorovaných v priebehu výskumu in-vivo bolo potvrdené, že XERADIN ™ je silne aktívnou látkou s okamžitými 24-hodinovými zvlhčujúcimi účinkami; výrazne zvyšuje úroveň zvlhčenie pokožky, bez toho, aby znižovala jej bariérovej funkcie.


CARESOFT ™

- očistená frakcie z odnoží Curculigo orchioides, nazývanej tiež Curculigo, Kali musli, Black Musala alebo Golden - Eye Grass - rastliny, ktorá patrí k čeľadi amarylkovité (Amaryllidaceae). Hlavnou zložkou curculigo sú glykozidy, polysacharidy (hemicelulóza, škrob, živice, slizy), tuky a šťaveľan vápenatý. V oddencích Curculido orchioides bola nájdená tiež glukóza, manóza, xylózy a kyselina glukurónová. Z rastových výhonkov Kali musli bol izolovaný fenolový glykozid o názve kurkuligosid a takisto sapogeninov a jukagenin. Je to úplne inovatívny mechanizmus stimulácie receptora NHE1, navracajúci úplne prirodzeným spôsobom zodpovedajúcu hladinu pH zvnútra pokožky až k jej vonkajšom vrstvám, čo ovplyvňuje aj obnovu bariérových funkcií pokožky. CARESOFT™ pôsobí na vnútorný mechanizmus kontroly pH v pokožke, vylepšuje spôsoby modulácie aktivity receptora NHE1, vylepšuje kohéziu medzi bunkami, vylepšuje spojitosť epidermy a jej bariérovej funkcie, redukuje reaktívnosť a precitlivenosť pokožky voči najrôznejším vonkajším vplyvom. Je ideálny pre starostlivosť o citlivú pokožku.


Glycerín

- prirodzene chráni pokožku, preniká do medzibunkových tkanív, kde na seba viaže množstvo vody potrebné na zachovanie správneho zvlhčenie pokožky. Má skvelé upokojujúce vlastnosti, účinné zvlhčuje aj presušenú pokožku so sklonmi k praskaniu, nadmerne vysušenú. Vyhladzuje, zlepšuje pružnosť, reguluje procesy správne obnovy vrchnej vrstvy pokožky. Pôsobenie glycerínu je dlhodobé. Prechádza do hlbších partií zrohovatenej vrstvy pokožky a v nich zostáva, regulujúc v priebehu celého dňa jej zvlhčenie. Prítomnosť glycerínu podporuje správnu funkciu kožných lipidov.


D-Pantenol - Vitamín B5,

čiže kyselina pantoténová je prírodnou zložkou, vyskytujúce sa v pokožke aj vo vlasoch, je nevyhnutný pre ich správne formovanie. Nedostatok vitamínu B5 sa prejavuje drsnosťou a sloupáváním pokožky, vlasy rýchlejšie šedivejú, stávajú sa mäkkými.

  • ľahko preniká do pokožky, vlasov i nechtov,
  • zmenšuje straty vody z pokožky a účinne ju zvlhčuje, prináša mäkkosť a elastickosť,
  • stimuluje delenie buniek a vďaka tomu pôsobí hojivo a regeneračne; napomáha pri hojení drobných rán a drobných poškodení pokožky, pri liečení jaziev,
  • zlepšuje lipidovú bariéru vrchné vrstvy pokožky,
  • upokojuje a pôsobí protizápalovo; je nápomocný pri podráždeniach pokožky,
  • doporučovaný pri slnečných popáleninách, po holení aj depilácii,
  • zjemňuje začervenanie, podráždenie a svrbenie.

Triglyceridy kyseliny kaprilová A hexánovej

- posilňujú lipidovej bariéry vo vnútri zrohovatenej vrstvy pod povrchom pokožky. Zložky s epidermálnym pôsobením zaisťujú správne zvlhčenie pokožky, vďaka tvorbe tenkého krycí filmu. Plní funkciu "náplaste" chrániaci pokožku pred nadmerným vyparovaním vody z jej hlbších vrstiev a zmenšujú riziko prenikaniu škodlivých vonkajších vplyv do vnútra pokožky. Caprylyl glycol už po mnoho rokov slúži našim biotechnológom k narušovaniu stien baktérií pri procese extrakcie kolagénu z rybích koží. Dovolil nám postupne vyeliminovať z iných výrobkov parabenové konzervanty.

Alantoín

- zložka močoviny, pôsobí regeneračne, zjednodušuje hojenie a obnovu poškodenej vrchnej vrstvy pokožky. Znižuje pálenie, zjemňuje začervenanie u citlivej pokožky. Má tiež zvlhčujúce účinky, vyhladzuje a zmäkčuje pokožku.  

Ako je vidieť - do zloženia tohto balzamu bolo vložené veľa práce, ale skúmalo nebolo ani na jeho zložkách. Okrem už známych a overených zložiek v ňom nachádzame aj najviac inovatívne kozmetické zložky v súčasnej biotechnológie, od ktorých sa očakáva naozaj účinné zvlhčenie pokožky. Testy priniesli nevídané výsledky. Preto bol tento balzam nazvaný ultra zvlhčujúci.

Spôsob použitia:

Naniesť balzam na pokožku a jemne vmasírovať krúživými pohybmi smerom nahor až do úplného vstrebania. Doporučená aplikácie na celé telo, hlavne na suché miesta. Pre optimálny výsledok, odporúčame nanášať 2-krát denne - ráno a večer.

Zloženie INCI:

Agua, Caprylic / Caprice Triglyceride, tetranitrát penta Tetraisotearate, Glycerín, Urea, Prunus Amygdalus Dulcis, Butyrospermum parkii Butter, Dimethicone, Glyceryl Stearate Citrate, Myristyl Lactate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Squalane, Collagen, Lactic Acid, Salvia Sclarea (Clary) Extract , Curculigo Orchioides Root Extract, Sodium HYALURONATE, Propanediol, Sodium PCA, Glucose, Glutamic Acid, Lysine, Glycine, Elastín, Caprylyl Glycol, Sodium POLYACRYLATE, Alantoín, Panthenol, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Triethanoloamine, DMDM ​​Hydantoín, Parfum.